Tarihi kervansaray müze otel olarak kapılarını açtı

Karatay Belediyesi geçmişin izleri ile konaklama imka­nı sunan 800 yıllık Obruk Ker­vansaray Müze Otel’i, 4 yıl süren restorasyon ve çevre düzenle­me çalışmalarının ardından res­mi törenle hizmete açıldı.

Dünya Gazetesi | Abone ol

Yıldız DOĞRUER YEMİŞ

Kon­ya-Aksaray karayolunun 70. kilometresinde yer alan 170 met­relik bir derinlik ve 145 metrelik kısmı suyla dolu Kızören Obru­ğu’nun yanı başında 800 yıl ön­ce inşa edilen Selçuklu Kervan­sarayı, 4 yıl süren restorasyon çalışmasının ardından 13 odalı otele dönüştürüldü.

Karatay’da tarihi yapıtların korunması, mu­hafaza edilmesi ve geleceğe ta­şınması adına örnek projeler uyguladıklarını söyleyen Kara­tay Belediye Başkanı Hasan Kıl­ca, Kervansaray’ın restore çalış­maları hakkında şu bilgileri ver­di; “Karatay Belediyesi olarak 2020’de çalışmalara başladık. 4 yıl boyunca, büyük bir hassasi­yetle yürüttüğümüz çalışmaları­mızın sonucunda, Karatay’ımı­zın tarihi bir yapısını daha ayağa kaldırmış olduk.”

Kervansaray’ın açılışında ko­nuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, 800 yıllık kervansarayı yeniden ha­yata kazandıran Karatay Beledi­yesi’ne teşekkür etti. Konya Bü­yükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay restorasyon çalış­masının Konya’nın turizm po­tansiyelini arttırmak için büyük bir adım olduğunu söylerken AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek Karatay Belediyesi’nin Konya’nın kadim tarihine sa­hip çıktığını belirtti. Konya Va­lisi Vahdettin Özkan da Kervan­saray’ın turizme ve kültürel mi­rasın korunmasına büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

Ulaştırma teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi İngiltere'deki sandık çıkış anketleri belli oldu Torbalı’da istihdam için 10 bin kişi aranıyor Yabancı 13 hafta sonra DİBS’te satışa geçti Akaryakıttaki ÖTV’nin sübvanse edilmesini bekliyoruz