“Taksi sorunu turizmi baltalıyor”

Türkiye Turistik Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, sektörün 2024 yılı sonunda, 60 milyar dolar turizm geliri ve 60 milyon ziyaretçi sayısına ulaşma hedefini hatırlattı.

Dünya Gazetesi | Abone ol

Başak Nur GÖKÇAM

Eresin, yabancı ziyaretçilere karşı vize kolaylığı sağlanmasıyla ziyaretçi profilinin ve sayısının daha da artacağını söyledi. İstanbul’da kronik hale gelen taksi sorununa da değinen Müberra Eresin, “Turizmciler olarak taksi sorununu Dubai’de, Londra’da, Berlin’de, tüm Avrupa kentlerinde olduğu gibi çözülmesini bekliyoruz.

Taksi sorunu turizmi baltalıyor” diye konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da 2023’te İstanbul’un 17,3 milyon ziyaretçi ağırladığını söyledi. İmamoğlu, “İstanbul’un turizmden aldığı payı artırmaya yönelik önemli işler yapmak zorundayız” dedi.

Hamas, Tel Aviv'e M-90 füzesi ile saldırdı İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı Avrupa turnuvaları bitti doluluklar en az % 80’e çıkar Kendinden renkli pamukla kullanılan suyu yüzde 30 azalttı Sanayicinin nefes almaya ihtiyacı var