Tom Spink Aviva'nın genel müdürü oldu

Aviva Sigorta'da 2004 yılından bu yana genel müdürlük görevini yürüten Ertan Fırat, koltuğu Tom Spink’e bıraktı. Fırat, yönetim kurulu başkanlığına getirildi.

Abone ol

İSTANBUL - Aviva Sigorta'da 2004 yılından bu yana genel müdürlük görevini yürüten Ertan Fırat, koltuğu Tom Spink’e devretti.

Aviva Sigorta'dan KAP'a yapılan açıklamada, şirkette Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Ertan Fırat'ın 30 Mart 2012 tarihi itibariyle Genel Müdürlük görevinden istifasının kabulüne, İngiliz uyruklu, Thomas Ian Spink'in 1 Nisan 2012 tarihi itibariyle şirketin yeni Genel Müdürü olarak atanmasına karar verildiği bildirildi.

Aviva'dan yapılan açıklamada, Ertan Fırat'ın yönetim kurulu başkanlığına getirildiği belirtilerek yeni genel müdür Tom Spink hakkında şu bilgiler verildi:

Spink, Aviva bünyesine 2002 yılında Tedarik Zinciri Direktörü olarak katıldı. Kurumsal ortaklıklar, bankasürans ve satış geliştirme gibi pek çok üst düzey pozisyonda görev aldı. Aviva Sigorta'ya katılmadan önce İngiltere'deki hayat-dışı şirketinde Kredi ve Ortaklıklar Direktörü olarak görev yaptı.  
İş hayatına tasarım mühendisi olarak başlayan Tom Spink, Lucas Electronic de dahil olmak üzere üst düzey çok uluslu şirketlerde çalıştıktan sonra sigorta sektörüne geçti ve farklı ülkelerde görev yaptı.   Dundee Üniversitesi'nde 1983'te dereceyle mezun olan Tom Spink, 1988'de MBA eğitimini de yine dereceyle bitirdi. Evli olan Tom Spink üç çocuk babası.

Sahipsiz hayvanlarla ilgili kanun teklifi TBMM'de ABD Hazinesi'nden yeni borçlanma tahmini AK Parti ve CHP’den İsrailli bakana Erdoğan tepkisi SPK'dan bir kişiye geçici işlem yasağı Akbank'tan ekonomiye 1.4 trilyon kredi desteği