Sigortacılar rekabette eşitlik istiyor

Abone ol

ANKARA - Periyodik aralıklarla sektörel problemleri tespit etmek amacı ile toplanan MÜSİAD Ankara Sektör Kurulları toplantısı, hizmet sektöründe faaliyet gösteren üyelerin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantının ardından öne çıkan konu başlığı sigorta acentelerinin, bankalar karşısında etkinliğini kaybetmesi oldu. 

Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği'nden (MÜSİAD) yapılan açıklamaya göre, Toplantının ardından öne çıkan konu başlığı sigorta acentelerinin, bankalar karşısında etkinliğini kaybetmesi oldu. Toplantıda bankaların da sigorta acenteleri ile aynı işlemleri yapabilmesine karşın, acentelerin yapmakla yükümlü oldukları bürokratik ve ekonomik işlemlerden bankaların muaf olmasının haksız bir rekabete neden olduğunu vurgulandı. Acentelerin pek çok bürokratik işlemin yanı sıra giderlerinin de ekstra maliyet getirdiğinin dile getirildiği toplantıda, bankaların bu işlemlerin hiçbirini yerine getirmeksizin bir personel ile aynı uygulamaları yapıyor olmasının eşit şartlarda rekabeti engellediğinin de altı çizildi. Bankalardan, ev ve araç kredisi gibi kredileri kullanan müşterilere sigorta işlemlerinin de dayatılmasını etik bulmayan kurul faiz dışı gelirleri her geçen gün arttıran bankaların bu uygulamalarının da sektörel sıkıntılara yol açabileceğini belirtti. 

Arda Güler’in Behzat Ç. filminde oynadığı ortaya çıktı! Dünya'da yaşam bilinenden 1,5 milyar yıl önce başlamış olabilir Yavaş'tan SGK borcuyla ilgili dikkat çeken açıklama MEB açıkladı: LGS 1. nakil sonuçları açıklandı Eski emniyet müdürü Metin Alper, İBB Zabıta Daire Başkanı oldu