"Herşey kar demek değil" dedi Van'a okul ve sağlıkevi yaptı

Allianz Sigorta, 23 Ekim 2011 tarihinde Van'da yaşanan ve bölge halkını derinden etkileyen deprem felaketinin ardından sürdürülebilir bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçirerek Van'ın Mollakasım Köyü'nde bir ilkokul, sağlıkevi ve lojman inşa etti.

Abone ol

Emine ÇAĞLAYAN

VAN - Türkiye sigorta sektörünün önde gelen yabancı oyuncularından Allianz Sigorta, Van'daki deprem felaketinin ardından hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi  kapsamında 500 bin lira hibe ile Van'ın Mollakasım Köyü'nde inşa ettirdiği ilkokul, sağlıkevi ve lojmanı açtı.
Van depreminde en ağır darbeyi alan yerleşim yerlerinden biri olan Mollakasım Köyü'nde inşa edilen Allianz Sigorta İlkokulu ve Allianz Sigorta Sağlık Evi'nin açılışı; Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, Allianz Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Rüşdü Saraçoğlu, Allianz Sigorta CEO'su Alexander Ankel'in katılımıyla dün gerçekleştirildi.
Açılış konuşmasında depremin hemen ardından Van'a geldiklerini belirten Alexander Ankel, "Depremden sonra bölgeyi ve Van'daki acentelerimizi ziyaret ettik ve yaralarını sarmaya çalışan Mollakasım halkına destek olma kararı aldık. Mollakasım Köyü'ndeki okul yıkılmıştı ve biz yeni bir okul inşaa etmeyi uygun gördük.   Ayrıca daha önce bir sağlık evi olmayan köye sağlıkevi ile bir de lojman inşa etmenin doğru olacağını düşündük. Attığımız bu ilk adım ile bölge halkına değer katmayı, çocukların eğitim ihtiyaçlarına yanıt vermeyi hedefliyoruz. Allianz Sigorta olarak, Allianz Sigorta İlkokulu ve Sağlık Evi'nin açılışını gururla gerçekleştiriyor ve her iki binanın da bölge halkına uğur getirmesini, yararlı olmasını diliyoruz" dedi.

Burs vermek planlar arasında
Ankel, şirket olarak daha çok sosyal sorumluluk projelerinde yer alacaklarını belirterek şöyle devam etti:  "Her şey kar demek değil. Şirketlerin karlılığı birinci sıraya koymaları yanlış. Karlılık doğruları bir araya getirerek yaptığınız şeydir. Van'da okulu ve sağlık ocağını yaptıktan sonra buradaki projemiz bitmiyor. Oradaki çocuklara zaman içinde burs da verilecek."
Allianz Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Rüşdü Saraçoğlu ise şirket olarak sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini vurgulayarak, "Her çocuğun refah içerisinde eğitim almak hakkı; bundan yola çıkarak, Van Mollakasım Köyü Allianz Sigorta İlkokulu'nu geleceğimizin yapıtaşı olan çocuklarımızın ve  gençlerimizin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak üzere hayata geçiriyoruz. Mollakasım Köyü'nde hayata geçirdiğimiz bu tesisler, projemizin ilk halkalarını oluşturuyor. Biz bölgedeki çocukların ve gençlerin eğitimi ile halkın sağlığı için yola çıktık. Bundan sonra da Allianz Sigorta olarak onların yanında yer alacağız" diye konuştu.

Akbank'tan ekonomiye 1 trilyon kredi desteği Starbucks'tan 'yeniden doldur' kampanyası: İkincisi bizden Çelik: Cumhurbaşkanı'mıza dönük tehditlerinin hiçbir hükmü yok Borsa günü düşüşle tamamladı Dilencinin günlük kazancı karşısında şaşıp kaldılar