Generali her yönüyle yenileniyor

Generali Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan, şirket olarak çok güçlü yapısal değişimler içinde olduklarını söyledi.

Abone ol

Yakup SAYAR

BORSA/FİNANS - İtalyan sigorta devi Generali, 150 yılı aşkın süredir Türkiye'de.  Generali Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan, "Şirketimizin Türkiye'de karlı ve sürdürülebilir büyüme hedefi her zamankinden daha güçlü" dedi. Ayhan, güçlü yapısal değişimler içinde olduklarını belirterek "Şirket olarak her yönümüzle yenileniyoruz" dedi. 

Generali Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan, sektöre yönelik beklentilerini ve Generali Sigorta'nın hedeflerini DÜNYA ile paylaştı. 

Generali Sigorta olarak çok güçlü yapısal değişimler içinde olduklarının altını çizen Ayhan, "2012 yılında yoğun bir şekilde çalışmalarına başladığımız modern ve hızlı bilgi işlem sistem alt yapı çalışmalarımızı 2013 Ekim ayında sonuçlandırmayı planlıyoruz. Her yönüyle yenilenmeye başlayan şirketimiz, acentelerimizin satışını kolaylaştıracak olan yepyeni ürünler geliştirmeye, sektörde bilinen güçlü hasar ödeme yönünü daha da güçlendirmeye, farklılaştırılmış ürünlerle farklı taleplere cevap vermeye ve dinamik kadromuz ile yorulmadan çalışmaya devam edecek. Hedefimiz sigortalılarımızın tümü ile uzun ve güven dolu bir ilişki kurmak, onlara her yıl beklentilerini karşılayan eşsiz bir hizmet kalitesi sunmak. Amacımız yalnızca poliçe satmak değil, satılan poliçenin doğru poliçe olması sağlamak, müşterinin gerçek ihtiyacını karşılamak, daha önce tecrübe etmediği bir hizmet kalitesi yaşatmak, iş ortaklarımıza kazandırıp büyümeye devam etmek" dedi. 

Sektöre paralel büyüyoruz
Sektöre yönelik beklentilerini paylaşan Ayhan, sektörde hayat dışı branşlardaki büyüme trendinin 2013'nin sonuna kadar devam edeceğini öngördüğünü ifade ederek şunları söyledi:  "Mevcut potansiyelin doğru değerlendirilmesi, bireysel düzeydeki zenginleşme ve sigortalılık bilincinin artmasıyla birlikte tüm branşlarda büyüme görülecektir. Türkiye Sigortalar Birliğinin açıkladığı rakamlara göre 2013 Mayıs sonu sektör hayat dışı toplam primde yüzde 25.54  büyüme gerçekleşti. Generali Sigorta olarak ilk 6 ayda sektörle paralel bir büyüme trendi içinde olduk, sonraki dönemde de aynı artış düzeyinde olacağımızı tahmin ediyoruz."

Türkiye bugün de gelecekte de cazip 
Türkiye sigorta pazarının büyüme potansiyeli olduğunu fakat gelişmiş ve hatta gelişmekte olan ülke piyasalarının hacimsel büyüklüğüne erişebilmesi için zamana ihtiyaç olduğunu söyleyen Mine Ayhan şöyle konuştu: "Avrupalı sigorta şirketlerinin kendi ülkelerinde artık büyüyememeleri ve Türkiye sigorta sektörünün uzun vadede istikrarlı bir piyasa olması ve büyüme fırsatları sunması yabancı yatırımcılara bugün ve gelecekte çok cazip gelmekte. Bunun yanında Türkiye'nin coğrafi avantajları ve küresel krizden en az etkilenen ülkelerden biri olması da ülkemizi tercih etmelerinin bir diğer sebebi olarak görebiliriz. Türkiye sigorta sektöründeki olumlu beklentiler de, yerli sigorta şirketlerinin de değerinin artırıcı bir unsur olmakta ve yabancı yatırımcıların ilgisinin artmasına sebep olmaktadır. Öte yandan kârlılık ve sermaye yeterliliği sorunu olduğu noktada konsolidasyon her zaman söz konusu olabilecektir."

Generali Grubu'nun Türkiye'ye bakışı 
İtalya merkezli Generali Grubu'nun Türkiye sigorta sektörüne bakış açısı geçmişte olduğu gibi bugünde oldukça olumlu olduğunu ifade eden Mine Ayhan, grubun Türkiye'de karlı ve sürdürülebilir büyüme hedefinin her zamankinden daha güçlü olduğunu söyledi.  Ayhan sözlerini şöyle sürdürdü: "Generali Sigorta'nın sistem alt yapısı tamamıyla yenilenmektedir. Tüm bu faaliyetler Generali Sigorta'nın Türkiye'de karlı büyüme hedefine yönelik yatırımlardır.   Türkiye'de en fazla şirketi bulunan Avrupa ülkesinin İtalya olduğu da göz önüne alınırsa Generali Grubu'nun Türkiye'ye bakış açısının ve sektörümüzün gelişmesine yönelik beklentileri olumlu olduğunu rahatlıkla ifade edebilirim." 


Türkiye'de faaliyetteki en eski yabancıyız 
Osmanlı İmparatorluğu zamanında kurulup 150 yıldır kesintisiz olarak Türkiye'de hizmet veren son derece köklü bir şirket olduklarını hatırlatan Mine Ayhan, "Türkiye'ye ilk giren ve en eski şirket değiliz ama o günden bu güne faaliyet gösteren en eski şirketiz. Hedefimiz tabiî ki istikrarlı bir  büyüme trendi içinde üst sıralara yükselmektir. Bunun için gerekli alt yapı çalışmalarına yatırım yapmayı planlıyoruz. Generali Grubu bu konuda bize her türlü desteği en güçlü şekilde sağlamaktadır" diye konuştu. 


Amaç daha fazla kişiyi sigortalamak olmalı 
Sektöre yönelik öngörülerini paylaşan Mine Ayhan, Türkiye ekonomisindeki büyüme beklentilerinin de sektöre olumlu yansıyacağı kanısında olduğunu söyledi.  Ayhan sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye sigorta sektörünün gelişmesinin sürdürülebilirliğini sağlayabilmesi için sigortanın ekonomideki yerinin belirlenmesi ve sigorta konusunda devletin ve sektörün sigorta potansiyelinin farkına varılmasını sağlaması ve halkı bilinçlendirmesi gerekmektedir. Sigortalıya ürünleri en iyi şekilde anlatmak ve fiyat farkının neden kaynaklandığını anlatmak gerekiyor. Sigorta şirketlerinin amacı daha çok kişiyi sigorta sistemine dahil etmek olmalı, bunu da etkin eğitim, bilinçlendirme, doğru risk değerlendirmesi, doğru riske doğru fiyatlama ile gerçekleştirebilir. Sigortaya duyulan güvenin her geçen gün daha da artırılması gerekmektedir."


Sigortacılık eğitimi alanların sayısı artmalı
Sigorta sektörünün yabancı sermayeli şirketlerin girişiyle yapısının değiştiğini ve birleşme ve satın almaların çokça yaşandığının görüldüğünü hatırlatan Mine Ayhan, halkın sigortaya olan talebinin az olduğu ülkemizde, refah seviyesi arttıkça sigortaya daha çok talep olduğunun düşünüldüğünü söyledi. "Sektörde sigortacılık mezunu çalışan sayısı azdır" diyen Ayhan şöyle konuştu: "Sigorta sektöründe sigortacılık eğitimi almış kişilerin istihdam edilmesi gerekmektedir. Sigorta şirketleri ve medya tarafından halkın sigortanın faydaları ve gerekliliğinin elzem olduğu konusunda bilinçlendirilmesi ve eğitilmesi, sigortaya teşvik edilmesi, sektöre güvenin sağlanması gerekmektedir. Sigorta şirketleri ve acenteler halka sigorta hakkında eğitim vermeli, sigortanın kasko, trafik ve emeklilik sigortalarından ibaret olmadığını vurgulamalıdır."

Arda Güler’in Behzat Ç. filminde oynadığı ortaya çıktı! Dünya'da yaşam bilinenden 1,5 milyar yıl önce başlamış olabilir Yavaş'tan SGK borcuyla ilgili dikkat çeken açıklama MEB açıkladı: LGS 1. nakil sonuçları açıklandı Eski emniyet müdürü Metin Alper, İBB Zabıta Daire Başkanı oldu