BES'te 369 bin kişi stopaj iadesi istedi

BES'te yapılan başvurulardan 37 bin 583'ünün iade işleminin gerçekleştiğini bildiren Maliye Bakanlığı, karşılığında 35 milyon liranın hak sahiplerine ödendiğini açıkladı.

Abone ol

İSTANBUL - Maliye Bakanlığı, 1 Temmuz itibariyle Bireysel Emeklilik Sisteminden ayrılanlara yapılan stopaj iadeleriyle ilgili 369.300 başvuru alındığını bildirdi. Yapılan başvurulardan 37 bin 583'ünün iade işleminin gerçekleştiğini bildiren Bakanlık, bunun karşılığında 35 milyon liranın hak sahiplerine ödendiğini açıkladı.

Maliye Bakanlığından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi.
   
"Bireysel Emeklilik Sisteminden ayrılanların stopaj iadelerine ilişkin olarak çıkan bazı haberlere yönelik aşağıdaki bilgilerin paylaşılması zaruri görülmüştür.
   
01 Temmuz 2013 tarihi itibariyle, Bireysel Emeklilik Sisteminden ayrılanlara yapılan stopaj iadeleriyle ilgili 369.300 başvuru alınmıştır. Yapılan başvurulardan 37.583'ünün iade işlemi gerçekleştirilmiş olup karşılığında 35.063.640 TL hak sahiplerine ödenmiştir.
   
Stopaj iadelerinin yapılması sürecinde Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı'nın gerek rutin işlerinin devam ediyor olması gerekse de kamu kurumlarının ve hak sahiplerinin bilgi talepleri iade sürecini yavaşlatan sebeplerdendir.
   
Halihazırda işlemleri devam eden 331.717 başvuru bulunmaktadır.  Kalan başvuruları daha hızlı bir şekilde sonuçlandırmak için günlük 1.500 olan işlem sayısı ilave personelle 3.000'e çıkarılacaktır ve 29 Ağustos'a kadar yapılan başvurular ile birlikte tüm iade işlemlerinin yılsonuna kadar bitirilmesi hedeflenmektedir."

Galata Kulesi çevresinde yangın Hollanda maçı sonrası gündem yaratan paylaşım Lufthansa ve Avusturya Havayolları İsrail uçuşlarını iptal etti İstanbul'da zam sonrası taksimetre güncelleme kuyruğu sürüyor Eleştirilmişti: Türkiye Milli Paralimpik Komitesi'nden kıyafet kararı