ABD'li sigorta devi, Türkiye'de 'satın alma' peşinde

MetLife, gelişmekte olan piyasalardan elde ettiği geliri artırmak istiyor.

Abone ol
 
 
 
 
NEW YORK - ABD'nin en büyük sağlık sigortası şirketi MetLife, şirket satın alma yoluyla Türkiye, Brezilya ve Rusya gibi gelişmekte olan ülkelerde büyümeyi hedefliyor. 
 
Bugün yapılan açıklamaya göre firma, maliyet kısıntılarıyla bu yıl 600 milyon tasarruf etmeyi, gelişmekte olan ülkelerdeki kazançlarını ise yüzde 20 artırmayı planlıyor. 
 
Buna göre MetLife, orta sınıfın gelişmesiyle sigorta talebinin artacağı öngörüsünde bulunduğu Türkiye, Rusya, Brezilya ve Çin'in de aralarında bulunduğu gelişmekte olan ekonomilerde şirket satın alabilir. Açıklamaya göre MetLife, fiyatların uygun olması halinde satın almalar için 2-3 milyar dolar civarında bütçe ayırabilir. 
 
MetLife, Kasım 1988 tarihinde ALICO Sigorta Anonim Şirketi ünvanı ile Türkiye pazarına giriş yaptı. 5 Mayıs 2008 tarihinde ticari ünvanını AIG Hayat Sigorta A.Ş. olarak tescil ettiren firma, 24 Ağustos 2009 tarihinde ismini American Life Hayat Sigorta A.Ş. olarak değiştirdi. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kayseri, Adana, Gaziantep ve İzmit'te irtibat büroları olan American Life Hayat Sigorta AŞ, bireysel ve kurumsal müşterilerine hayat, ferdi, grup kaza ve grup sağlık sigortası ürünleri sunuyor. 
 
MetLife, yaklaşık 1 yıl önce Türkiye'den Deniz Emeklilik'i satın alarak faaliyetlerini genişletmişti. 
 
Sahipsiz hayvanlarla ilgili kanun teklifi TBMM'de ABD Hazinesi'nden yeni borçlanma tahmini AK Parti ve CHP’den İsrailli bakana Erdoğan tepkisi SPK'dan bir kişiye geçici işlem yasağı Akbank'tan ekonomiye 1.4 trilyon kredi desteği