Sadece bir şehir değil bir ulusun kurtuluşunun simgesi

9 Eylül 1922’de İzmir’in düşman işgalinden kur­tuluşunun 102. yıl dönü­münü büyük bir gurur ve coş­kuyla kutluyoruz. Bu anlamlı gün, Türk milletinin bağımsız­lık ve özgürlük mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biridir.

Dünya Gazetesi | Abone ol

İzmir Valisi Dr. Süleyman ELBAN

102 yıl önce, Türk ordusu ve aziz milletimizin eşsiz kahra­manlıkları sayesinde şehrimiz, düşman işgalinden kurtarılmış ve bağımsızlık mücadelesi za­ferle taçlanmıştır. Mustafa Ke­mal Atatürk liderliğinde yürü­tülen bu mücadele, milletimizin azim ve kararlılığının en güzel örneklerinden biridir. İzmir’in kurtuluşu, sadece bir şehrin de­ğil, bir ulusun bağımsızlık ve öz­gürlük umutlarını yeniden ye­şertmiştir.

Bu vesileyle, başta Gazi Mus­tafa Kemal Atatürk ve silah ar­kadaşları olmak üzere, bağım­sızlık mücadelesinde emeği ge­çen tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Onların gösterdiği üs­tün cesaret ve emsalsiz fedakâr­lık, bizlere bağımsız bir ülkeyi miras bırakmıştır. Bu özel gün vesilesiyle, birlik ve beraberli­ğimizi pekiştirelim, bağımsız­lığımızın ve özgürlüğümüzün değerini bir kez daha hatırlaya­lım. Güzel İzmirimizin kurtu­luşunun 102. yıl dönümü kutlu olsun!”

“Cumhuriyetin yolu 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu ile açıldı” Ofise dönüştürülen Sapphire’de kiralamalar başlıyor Karbon kredileri emisyon azaltmada yetersiz kaldı Efece Galvaniz’den İzmir’e yeni tesis yatırımı Antalya’nın tarım ürünleri ‘FoodFest’ ile dünyaya açılıyor