Yeni Qashqai ve Micra Türkiye yollarında

Abone ol
 
 
İSTANBUL  - Qashqai'nin yeni versiyonunu ekim ayında satışa sunan ve bu yeni versiyonda da artan ÖTV farkını almayan Nissan, Micra'nın Platinum modelini de satışa çıkardı.
 
Nissan açıklamasına göre, Nissan Türkiye, Qashqai'nin dizel versiyonunu "360 derece görüş özelliği" ile ekim ayında satışa sundu. Nissan tarafından yeni versiyonu için 230 milyon euro yatırım sonucunda son teknoloji ile yeniden geliştirilen yeni nesil motora sahip Qashqai 1.6 dCi Platinum, 130 HP motor gücü ile 2.0 litre dizel motorlarla aynı dinamizmi sunuyor.
 
6 ileri düz şanzıman ile bu yeni versiyonun karma yakıt tüketiminde kilometrede 4,5 litre, şehir dışı yollarda da kilometrede 3,9 litre yakıt tüketimi sağladığının belirtildiği açıklamada, yeni versiyonun diğer özellikleri şu şekilde sıralandı:
"Kilometre başına 119 gram karbon salınımı yapan Qashqai 1.6 dCi Platinum bu özelliğinin yanı sıra stop/start özelliği ile de çevreciliğini koruyor. Öte yandan stop/start özelliği yakıt tüketimindeki tasarrufa da destek oluyor. Qashqai 1.6 dCi Platinum, 360 derece 'Çevre Görüş Sistemi'ni de içerisinde bulunduruyor. Park etmeyi çok kolay bir hale getiren 'Çevre Görüş Sistemi', 360 derece kamera özelliği ile Nissan Connect ekranından aracın kuşbakışı 4 yönlü görüntüsünü veriyor. Göz ile görülemeyecek engellere takılmadan park etmeyi kolaylaştıran bu üstün teknoloji ile Nissan, Qashqai modelini daha da güçlendiriyor. Qashqai 1.6 dCi Platinum AVM versiyonu artan ÖTV fiyat farkı olmadan 83 bin 990 liradan başlayan fiyatla alıcılarını bekliyor."
 
Micra'nın Platinum versiyonu
 
Nissan'ın şehir otomobili modeli Micra'nın Platinum versiyonu da ekim ayında satışa çıktı.
Micra Platinum'un, manuel perdeli cam tavan, akıllı anahtar, start/stop düğmesi, elektrikli otomatik katlanır yan ayna gibi özellikleri bulunuyor. Krom dış çerçeve ve kurşun gri alaşım jantlara sahip Micra Platinum 35 bin 200 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.
A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın rakibi belli oldu Fenerbahçe Fransız ekibi Lille'e 2-1 mağlup oldu Buse Tosun Çavuşoğlu bronz madalya kazandı Bir sigara grubuna daha zam geldi Beşiktaş ve Galatasaray, PFDK'ye sevk edildi