Tesla'ya Berlin tesisi için genişletme izni

Almanya'nın başkenti Berlin'de eyalet çevre bakanlığı, elektrikli araç devi Tesla'nın Berlin'deki fabrikasını büyütmesine onay verdi. Tesla bu izinle depolama tesisleri, pil hücresi test laboratuvarı ile lojistik alanlar için altyapı inşaatı yapabilecek. Şirketin hedefi Almanya'nın en büyük fabrikası olmak.

Abone ol

Almanya'nın başkenti Berlin'deki eyalet çevre bakanlığı, elektrikli araç devi Tesla'ya Berlin'deki tesisini büyütme izni verdi. 

Bu onay, genişle"menin ilk aşamasına izin sağlıyor ve depolama tesisleri, pil hücresi test laboratuvarı ile lojistik alanlar için altyapı inşaatını kapsıyor.

Bakanlık, tüm inşaat çalışmalarının Tesla'nın sahip olduğu arazide yapılacağını açıkladı.

Volkswagen'i geçecek

2022'den beri faaliyette olan fabrikanın yıllık kapasitesini 500 binden araçtan 1 milyona çıkarmayı planlayan Tesla, bu hedefi gerçekleştirdiğinde ülkenin en büyük otomobil fabrikasına sahip olacak ve Volkswagen'in Wolfsburg'daki tesisini geride bırakacak.

Pegasus'tan indirimli bilet kampanyası Gram altında yeni rekor Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan 7 büyüklüğünde deprem uyarısı! Birinci yazılı sınav örnek soru kitapçıkları erişime açıldı Naci Görür, Elazığ ve Malataya'yı uyardı