Otomotivin 50 bin beygirlik güç gösterisi

Türk ekonomisinin lokomotifi otomotiv sektörünün kalbi İstanbul TÜYAP'ta atıyor. İki yılda bir düzenlenen Autoshow 2012, yarın kapılarını açıyor.

Abone ol

İSTANBUL - Her iki yılda bir düzenlenen ve uluslar arası fuarlar takviminde yer alan İstanbul Autoshow yarın kapılarını açıyor. Türk ekonomisinin lokomotif sektörünün kalbinin atacağı bu en büyük etkinliğin bu yılki teması “Sektörün Güç Gösterisi” olarak belirlendi.

Bu yıl ilk kez Beylikdüzü TÜYAP'ta kapılarını açacak fuar 2-11 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilere keyifli anlar yaşatacak. 4 modelin dünya, 31 modelin ise Türkiye tanıtımının gerçekleştirileceği organizasyonun yaklaşık 40 milyon dolara mal olduğu belirtiliyor. 

Toplam 50 bin beygir gücünde 500' e yakın otomobilin sergileneceği, 12 salonda yaklaşık 50 bin metrekare alanda düzenlenecek fuarı 11 Kasım'a kadar 600 binin üzerinde otomobilseverin ziyaret etmesi bekleniyor.

Citroen C-Elysee, Peugeot 301, Renault Symbol ve Renault Fluence modelleri tüm dünyada ilk kez İstanbul'da tüketicilerin karşısına resmen çıkmış olacak. Bunun yanı sıra daha önce çeşitli etkinliklerde tanıtılan 31 model ise ilk kez Türk tüketicisinin karşısına çıkmış olacak.

31 model ilk kez Türkiye'de

Yaklaşık 1 ay önce sona eren ve Avrupa'daki en büyük otomotiv etkinliği olarak dikkat çeken Paris Otomobil Fuarı'nda dünya tanıtımları gerçekleştirilen pek çok konsept ve seri üretim model bu kez İstanbul'da ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Honda'nın ilk dizel versiyonu Honda Civic Hatchback ve CRV, Hyundai Santa Fe, Audi A3, Volkswagen Golf, Seat Toledo, Seat Leon , Mazda 6 ve Toyota Auris gibi modeller ilk kez sergilenecek .

Öte yandan dünyanın en hızlı seri üretim otomobili olan Bugatti Veyron 16 . 4 Grand Sport aynı zamanda 4.3 milyon Euro yani yaklaşık 10 milyon liralık fiyatıyla İstanbul'da boy gösterecek. Fuarın süper otomobilleri arasına ise Aston Martin Vanquis, Ferrari FF yer alıyor.

Biletler 10-15 TL, kadınlara ücretsiz

Bu yıl ilk kez Autoshow düzenleyen TÜYAP, çeşitli düzenlemelerle fuara gösterilen ilgiyi artırmayı hedefledi. Bilet fiyatları hafta için 10, hafta sonunda ise 15 lira olarak belirlendi. Yapılan diğer düzenlemeler çerçevesinde, fuar hafta içinde kadın, çocuk ve öğrencilere ücretiz olacak. Hafta sonları ise kadınlar yüzde 50 indirimli olarak çocuk ve öğrenciler ise yine bedelsiz olarak fuarı ziyaret etme imkanı bulabilecek. Deniz otobüsü iskeleleri, belirli meydanlardan ücretsiz servislerin kaldırılacağı fuarda, otopark fiyatları ise 10 lira olarak belirlendi. Fuar hafta içinde 12:00-21:00, hafta sonları ise 11:00-21:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Çocuklara özel tiyatro

TÜYAP'ın çocuklara özel yaptığı düzenlemeler kapsamında tiyatro, sinema ve oyun alanları hazırlandı. Kadın ziyaretçiler için de uzmanlar tarafından kişiye özel uygulanacak cilt ve saç analizleri sayesinde kendilerine özel kişisel bakım ipuçlarını öğrenecek . Bunun dışında TÜYAP'ın 25 bin adet kitap bulunan kütüphanesi de yine fuar ziyaretçilerinin hizmetine açık olacak.

Hamas’ın yeni lideri belli oldu Bir sigara grubuna daha zam geldi Borsa günü düşüşle tamamladı Beşiktaş ve Galatasaray, PFDK'ye sevk edildi TBMM heyeti müdahillik başvurusu için Lahey'e gitti