Otomotivde orta vadeli hedef 2-2.5 milyon

Otomotiv Sanayii Derneği Genel Sekreteri Tezel, "Bizim hedeflerimiz orta vadede 2-2,5 milyon civarında üretim yapmak" dedi.

Abone ol
 
 
SAKARYA - Otomotiv Sanayii Derneği Genel Sekreteri Ercan Tezel, orta vadede 2-2,5 milyon civarında araç üretimini hedeflediklerini söyledi.
 
Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) düzenlenen "Otomobil Zirvesi"nde konuşan Tezel, 1974 yılında kurulan derneklerinin Türkiye'deki motorlu taşıt üreten şirketleri bünyesinde barındırdığını belirtti.
 
Otomotiv sanayinin 1 milyon 600 bin üretim kapasitesine sahip olduğunu, tedarikçilerle 400 bin kişiye doğrudan istihdam sağladığını ifade eden Tezel, Sakarya'nın da sektör açısından önem taşıdığını söyledi.
 
Türkiye'nin önemli üretim merkezi olması için önlerinde geçmeleri gereken mesafelerin bulunduğunu dile getiren Tezel, "Bizim hedeflerimiz orta vadede 2-2,5 milyon civarında üretim yapmak. Küresel gelişmelere baktığımızda bunun çok kolay olmadığını biliyoruz. Çünkü ciddi krizin yaşandığı ortamda yabancı yatırımcıların Türkiye'ye yeni yatırım yapmasında bir takım engeller olduğu bir gerçek'' diye konuştu.
 
Tezel, dünyadaki ekonomik krizin sona ereceğini, gelişmiş ülkelerin bir şekilde krizden çıkacağına inandıklarını belirterek, şöyle konuştu:
 
"Gelecekte otomotiv sanayinin, bugün 84 milyon olan dünya üretiminin 110-120 milyon adetlere çıkacağını birçok araştırmacı ön görüyor. Geçen sene Çin'de 20 milyon, Japonya'da 9 milyon araç üretildi. Böyle giderse, gelecek yıllardaki küresel üretimin önemli bölümü Güneydoğu Asya, Brezilya ve Rusya'da olacak ve Avrupa ile Amerika gibi klasik pazarlarda çok fazla üretim ön görülmüyor."
 
Türkiye'nin, 120 milyon üretimden büyük pay alma potansiyeline sahip olduğunu vurgulayan Tezel, bu doğrultuda çalışmalar yapmaya devam ettiklerini anlattı.
BIST 100 endeksi yükselişle açıldı Instagram'a nasıl bağlanılır? Adım adım VPN kurulumu Amasra maden faciası davasında ara karar açıklandı Rekabet Kurulu'ndan OYAK Çimento'ya 61 milyon lira ceza Bakan Işıkhan'dan belediye borçları açıklaması: Başvurular oldu