Otomotiv sektörüne İTÜ Çekirdek'ten destek

2015 yılı başvuruları başlayan İTÜ Çekirdek'in bu yılki özel kategorisi Otomotiv Teknolojisi olarak belirlendi

Abone ol

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ARI Teknokent bünyesinde, 2012 yılında faaliyete geçen ve bugüne kadar girişimcilere 5 milyon lirayı aşan destekler sağlayan Türkiye'nin önemli girişimcilik destek projelerinden İTÜ Çekirdek'te, 2015 yılı başvuruları başladı. İTÜ Çekirdek'in bu yılki özel kategorisi Otomotiv Teknolojisi olacak. 

İTÜ Çekirdek'ten yapılan açıklamaya göre, ticarileştirilebilir tüm projelere ve sektörlere açık olmanın yanı sıra büyük potansiyele sahip özel kategoriler açarak sektörlerin gelişimine de ön ayak olan İTÜ Çekirdek'in 2015 yılı başvuruları başladı. İTÜ Çekirdek'in bu yılki özel kategorisi Otomotiv Teknolojisi olarak belirlendi. 

İTÜ Çekirdek'in Otomotiv Teknolojisi kategorisi, Türkiye'de otomotiv sektörünün sürdürülebilir rekabet avantajına sahip daha güçlü bir yapıya kavuşmasına yardımcı olmayı hedefliyor. Güvenlik sistemleri, çevre dostu üniteler, navigasyon, akıllı donanım, elektrik ve elektronik sitemler, iç-dış aydınlatma, akıllı araç yazılımları, enerji tasarrufu gibi bir otomobili oluşturan tüm parçalara ve aksesuarlara yönelik fikri ya da projesi olan girişimciler bu kategoriye başvurabiliyor. 

Projelerin ödüllendirildiği İTÜ Çekirdek BIG BANG'de bu yıl dağıtılacak toplam ödül 1 milyon lira olarak belirlendi. Ticarileştirilebilir bir teknoloji fikri ya da projesi olan girişimcilere, teknoloji şirketlerini kurup geliştirmelerine olanak tanıyacak her tür desteği sağlayan İTÜ Çekirdek için başvurular 3 Nisan'da sona erecek. 

"Otomotivde daha fazlası mümkün" 

İTÜ ARI Teknokent İş Geliştirme Direktörü Arzu Eryılmaz, Türkiye'de otomotiv sektörünün 2014 yılında 23 milyar dolar üzerinde ihracat gerçekleştirdiğini belirterek, İTÜ Çekirdek Otomotiv Teknolojisi kategorisinin bu alandaki yenilikçi fikirlerin gelişmesine ilham kaynağı olacağını ifade etti. 

Otomotiv sektörünün Türkiye'de ihracat ve istihdam rakamlarında lokomotif sektörlerden biri konumunda bulunduğunu, ancak bunun daha fazlasının da mümkün olduğunu vurgulayan Eryılmaz, şunları kaydetti: 

"Önümüzdeki 10 sene içinde otomotiv sektörünün elektrik, elektronik, yazılım ve enerji üzerine odaklanarak gelişmesi bekleniyor. Bunun da yolunun bu alanda gerçekleştirilecek inovasyonlar ve yapılacak Ar-Ge çalışmaları olduğuna inanıyoruz. Mekanikte dünya markaları arasında güçlü konumumuzu pekiştirmek ve şimdiden geleceğin teknolojilerine sahip olmak için bugünden atılacak adımlar büyük önem taşıyor. Bu anlamda İTÜ Çekirdek Otomotiv Teknolojisi kategorisi kapsamında çok şaşırtıcı fikirler göreceğimize ve bu alanda fırsatlar sunulduğu takdirde girişimcilerimizin ne denli yetkin olduklarına tanıklık edeceğimize inanıyoruz." 

Girişimcilere sağladığı 800 metrekarelik açık ve kapalı ofis, laboratuvar, seminer ve toplantı salonları ile bir girişimcinin ihtiyacı olan bütün fiziki olanakları bir arada sunan İTÜ Çekirdek;  Elginkan Vakfı, Cardtek Group, Microsoft, SAP, TEB gibi pek çok önemli kuruluşun destek ve işbirliğiyle Türkiye'ye yeni teknoloji şirketleri kazandırıyor. 

İTÜ Çekirdek'in bir parçası olma hedefindeki girişimciler, otomotiv kategorisi başvurularını 3 Nisan'a kadar, diğer sektörlerin başvurularını ise 12 Mart'a kadar "http://www.itucekirdek.com" adresinden yapılabilecek. 
  

AJet'ten yurt dışı uçuşlarına özel indirimli bilet fırsatı Pasaport harçlarına gelecek zam belli oldu Yeraltı sularındaki azalma, kârı yüzde 10 düşürecek Mersin'de yan yatan geminin mürettebatı kurtarıldı Borsa günü düşüşle tamamladı