Karsan’ın yeni hedefi Japonya

Türkiye’nin en önem­li markalarından biri Karsan yeni pazarlar arıyor. Avrupa’dan sonra Kanada, ABD’ye giren markanın ye­ni hedefi Japonya.

Haber Merkezi | Abone ol

Türkiye’nin en önem­li markalarından biri Karsan yeni pazarlar arıyor. Avrupa’dan sonra Kanada, ABD’ye giren markanın ye­ni hedefi Japonya. Elekt­rikli minibüs ile e-JEST ile Japonya pazarına girecek­lerini açıklayan Karsan CE­O’su Okan Baş, e-Jest’den 300 adet satış yapmak için Altech ile anlaştıklarını di­le getirdi.

2023 sonunda lansmanı da yapılacak olan e-Jest, marka açısından çok kıymetli. Avrupa marka­ları için de Japonya’ya gir­mek kolay değil. Sonuçta çok kıymetli bir şey; Japon­ya’da başarılı olmanız” de­di. Japonya için geliştirilen e-JEST’ten sonra sağdan direksiyonlu pazarlara gi­riş yolunun açılacağını ifa­de eden Baş, “Japonya’dan sonra İngiltere ve Endonez­ya ile çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Hedef revize oldu

Renault, Megane Sed­dan üretimine 2022’nin son çeyreğinde başladı. 2023’de 35 bin adet üre­tim planladıklarını söyle­yen CEO Okan Baş, “Talep nedeniyle bu rakam 48 bin adete revize edildi” dedi.

Sahipsiz hayvanlarla ilgili kanun teklifi TBMM'de ABD Hazinesi'nden yeni borçlanma tahmini AK Parti ve CHP’den İsrailli bakana Erdoğan tepkisi SPK'dan bir kişiye geçici işlem yasağı Akbank'tan ekonomiye 1.4 trilyon kredi desteği