"İkinci el araçlar güvenle alınacak"

Sahtecilik ve dolandırıcılık olaylarıyla sıklıkla karşılaşılan ikinci el oto pazarında, referandum sonrası yapılacağı bildirilen ciddi düzenlemeler, sektörün ana aktörlerinden filo temsilcileri tarafından da olumlu bulundu.

Abone ol

İkinci el oto pazarının hacim olarak en fazla döndüğü oto filo sektörünün en büyük handikaplarından birinin, ikinci el alım satımlarındaki “disiplinsizlik, kuralsızlık” olduğunu belirten Uzaltaş Şirketler Topluluğu’na bağlı UZL Filo'nun Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Pala, bir süre önce Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci tarafından açıklanan sektörel düzenlemeler ile ikinci el araç alanların mağduriyetinin son bulacağının altını çizdi.

Günümüzde ikinci el oto alım satımının 5-10 bin lira sermaye ile yapılabilen basit bir iş olarak görüldüğünü ifade eden Pala, “Her önüne gelen bu işe soyununca doğal olarak sıkıntılar da artıyor” dedi.

Oğuz Pala, buna karşın insanların yemeyip, içmeyip yaptıkları ciddi birikimlere yön veren bu kişilerin her hatasının telafisi olmayan maddi ve manevi yaralar açtığını ifade ederek, şunları söyledi:
"Büyük bir filo firmasının temsilcisi olarak sıklıkla karşılaştığımız sorunlardan biri bizden alınan araçların üzerinde kilometreleri veya değerli evrakları ile oynanıp insanların mağdur edilmesi. Kurumsal çalışan bizim gibi firmalar bu konuda ne kadar hassas olsalar da kendilerinden sonra yapılan sahtecilikler doğal olarak hepimizi üzüyordu. Sayın Bakan tarafından açıklanan ve referandum sonrası hayata geçirilmesi planlanan düzenlemeler ilk olarak ikinci el sektörüne güven unsurunu getirecek. Örneğin satım sonrası 10.000 kilometre garantisi uygulaması bile önüne gelen herkesin bu işi yapmasının önüne set çekecek. Çünkü yeterli sermayesi olmayan bu yükün altına giremeyecek. Artık bizden aldıkları aracın kilometresi ile oynayıp satışa sunamayacaklar, gayri resmi revizyonlarla göz boyayamayacaklar. Bakan Tüfenkci’nin açıklamaları en çok ikinci elde ciddi hacmi olan biz filo ticareti yapan kuruluşları sevindirdi. Bu çalışmayı sonuna kadar destekliyoruz. Bu düzenleme bizim üzerimizden oyun kuranların, oyununu bozacak."

İmamoğlu'ndan İsrailli bakana sert yanıt! AYM'nin web sitesi 'açıldı' THY, İran seferlerini erteledi İYİ Parti, Instagram için hareket geçti Adana'da yangına müdahale eden helikopter düştü