İki modelle gözü zirvede

Dacia, yeni ürettiği hafif ticarisi Dokker ve MPV sınıfındaki Lodgy modelleri ile ilk beşi hedefliyor. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, "Dacia, bu iki model olmadan sekizinci sıradaydı. Bu modellerle birlikte ilk beşe yükselebilir" yorumunu yaptı.

Abone ol
İSTANBUL - Renault Grubu bünyesindeki markalardan Dacia, yeni hafif ticarisi Dokker ve MPV sınıfındaki temsilcisi Lodgy'yi satışa sundu. Dacia'nın, Logan, Sandero ve Duster'dan sonra ürün gamına tamamen yeni olarak eklediği Dokker ve Lodgy için Kapadokya'da düzenlenen test sürüşünüde bir konuşma yapan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, özellikle Lodgy ile MPV segmentine iddialı bir giriş yaptıklarını belirterek, "Amacımız ikinci el MPV satın alan tüketicilere sıfır bir araç satmak" dedi.
 
Dacia'nın 2012 yılında önemli bir çıkış yaptığını ve satış hacminde yüksek markalar içerisinde en fazla büyüyen marka olarak fark attığını ifade eden Aybar, 2012 yılı sonunda Dacia'nın toplam pazardan yüzde 3,7'lik pay aldığını, binek otomobilde ilk 8, toplamda ise ilk 10 marka arasına girdiğini söyledi. Bu yılın ocak ayında ise Dacia'nın toplam pazardaki payını yüzde 4,2'ye yükselttiğini, binek otomobilde ilk 7'ye, toplamda ise ilk 8'e yükseldiklerini aktaran Aybar, "Dacia, bunları yeni yeni lanse ettiğimiz Dokker ve Lodgy olmadan yaptı. Her ikisinin lansmanıyla bu sene Dacia'dan çok daha iyi performans bekliyoruz. Dacia'nın yeni çalışmaları arka arkaya gelecek. Yakın bir gelecekte Dacia'yı ilk 5'te görebilirsiniz" dedi.
Aybar, son yıllarda hafif ticari aracın payının düşmesine yönelik bir soruya da "Rekabet çok yoğun. Minivan pazarıyla rahatlıkla rekabet edecebilecek otomobiler çıktı. Ayrıca, minivan otomobil aldığınız zaman bir takım belgelere ihtiyaç oluyor. Bu belgelerin bir maliyeti var. Bunlar ciddi faktör" yanıtını verdi. Ticari olarak alınan aracın tescili de ticari olduktan sonra güzergahlarda bazı kısıtlamalar olduğunu, kullanıcıların ticari sürüş sertifikasına sahip olma şartı bulunduğunu belirten Aybar, "Özellikle K belgesi gereği o aracın sahibi olan kuruluşun iştigal sahasına uygun bir işlevinin olması gerekiyor. Hem mali yük hem de piyasadaki bir takım kısıtlamaların getirdiği unsurlar bir etki yapmış olabilir" diye konuştu.
 
Otomotiv sektörü için 2013'ün geçen yıla benzer olacağı tahmininde bulunduklarını hatırlatan Aybar, mart ayını gördükten sonra bu yıl için daha net tahminler yapılabileceğini de sözlerine ekledi. Dacia Dokker, bugünden itibaren 23 bin 600 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulurken, Dacia Lodgy, 1 Nisan 2013 tarihinden itibaren 36 bin 990 liradan başlayan fiyatlarla showromlarda yerini alacak. Her iki otomobilin de Türkiye'ye özel üretilen Stepway versiyonları bulunuyor. Her iki araç da Renault Grubu'nun ürettiği 1.5 litrelik 90 beygir gücündeki dizel motorlarla pazara sunuldu.
Dışişleri'nden İsrailli bakan Yisrael Katz'a sert tepki Aile destek ödemeleri için tarih verildi Üniversitelere 'sahte diploma' uyarısı DSÖ'den endişe yaratan Covid-19 açıklaması ABD Başkan Adayı Harris yardımcısını açıkladı!