Çevreci Renault otomobillerini korumaya aldı

Renault, otomotivde dünyanın en büyük güneş enerjisi sistemini hizmete alacak.

Abone ol

İSTANBUL - Renault, bu hafta, eş zamanlı olarak Fransa'daki üretim merkezlerinin altısında toplam 40 hektarlık güneş panelini hizmete alıyor. Bu yaklaşımla çevre dostu faaliyetlerini sürdürüyor, yeni otomobilleri korumak için yenilikçi bir çözüm oluşturuyor.

Yapılan açıklamaya göre, Renault, bu hafta otomotiv sektöründe dünyanın en büyük sistemini oluşturan 400 bin metrekare (60 futbol sahası eşdeğeri) güneş panelini hizmete alıyor.

Bu paneller "ISO 14 001" sertifikasına sahip Douai, Maubeuge, Flins, Batilly, Sandouville fabrikaları ve Cléon'da (Teslimat ve Sevkiyat Merkezi ve personel otoparkları) altı kapalı alan arasında dağılıyor.
Güneş panelleri döşenen bu alanlar 59 MW toplam gücünde, yılda 52 bin 600 MWh, yani 15 bin nüfuslu bir şehrin yıllık elektrik tüketimine eşdeğer elektrik üretimi sağlıyor. Ortalama olarak, güneş paneli santralleri 1 MW güç sergiliyor.

İstanbul Autoshow 2012 yıldızlarından büyüleyici kareler...

[PAGE]



"Salınan karbondioksit miktarını yılda 2 bin 200 ton azaltıyor"

Bu güneş paneli sistemleri, Fransa enerji karması bazında yapılan hesaba göre elektrik enerjisi üretimi için salınan karbondioksit (CO2) miktarının yılda 2 bin 200 ton azaltılmasını sağlıyor. Bu da ortalama 100 g CO2 / km yayan termik bir araç için 550 dünya turu veya her biri yılda 15 bin kilometre yol yapan yaklaşık 1500 araçlık bir filonun emisyon değerine karşılık geliyor.

Renault'nun güneş paneli sistemi, grubun yenilenebilen enerjiler alanındaki bilgi birikimini gösteriyor. Buna göre, Renault finans dışı derecelendirme kuruluşları tarafından çevre yönetiminde ve özellikle "karbon stratejisi" bakımından uzun yıllardan beri en "çevreci" kuruluşlar arasında değerlendiriliyor. 2011 yılında, SAM, Carbon Disclosure Project ve Oekom Research değerlendirmesine göre Renault en baştaki grup içinde yer alıyordu.

Bu girişim, aynı zamanda kötü hava şartları durumunda hasar risklerini sınırlandırarak yeni araçları satış şebekesine dağıtımlarından önce korumak için yenilikçi bir çözüm oluşturuyor. Güneş panelleri özellikle dolu yağmasıyla oluşacak hasarlara dayanmak üzere öngörüldü.
Bu güneş paneli projesi, iş sahibi ve projenin öncüsü Renault ile işletmeci proje sahibi çözüm ortakları Gestamp Solar ve Coruscant (sadece Cléon için) arasındaki ortak bir çalışmayla gerçekleştirildi.

Sistem aynı zamanda uluslararası alanda da gelişme aşamasında bulunuyor. İspanya'da, Cenit Solar şirketi ile anlaşma sayesinde, Valladolid ve Palencia fabrikalarında yaklaşık 100 bin metrekare güneş paneli kurulması öngörülüyor. Kore'de Busan fabrikasında da 300 bin metrekarelik bir başka proje gerçekleştirilme aşamasında bulunuyor. Projenin, 2012 Aralık ayında sonuçlanması öngörülüyor.

Hamas’ın yeni lideri belli oldu Bir sigara grubuna daha zam geldi Borsa günü düşüşle tamamladı Beşiktaş ve Galatasaray, PFDK'ye sevk edildi TBMM heyeti müdahillik başvurusu için Lahey'e gitti