Bakan Varank: Tesla’nın Türkiye'ye girişi iç değerlendirmelerden uzadı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın Türkiye pazarına girmek istediğini belirterek bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Dünya Gazetesi | Abone ol

ABD ziyareti kapsamında hafta başında teknoloji ve inovasyonun kalbinin attığı Silikon Vadisi’ne giden Varank, Tesla’nın Fremont Fabrikası’nda gerçekleştirdiği görüşmelerin detaylarını paylaştı. Şirketin Türkiye piyasasına gelmesiyle ilgili görüşmeleri olduğunu belirten Varank, “Tesla’nın şu anda şarj istasyonlarıyla beraber Türkiye piyasasına girmekle ilgili faaliyetleri devam ediyor. Aslında daha önce Türkiye’ye geleceklerdi ama kendi iç değerlendirmelerinden dolayı süreç biraz daha uzadı” diye konuştu. Tesla’nın Türkiye’de eleman almak üzere verdiği iş ilanları basına yansımıştı.

Varank, Tesla’nın dünya pazarındaki konumuna değinerek, “Tesla, otomotiv endüstrisinde geleceğin otomobil markalarından bir tanesi. Şu anda tüm dünyadaki etkisini, pazarını büyütmeye çalışıyor. Çin’deki en büyük firmalardan bir tanesi, Avrupa piyasasında Almanya’da kurduğu fabrikayla etkili olmaya çalışıyor, Türkiye pazarına da girmek istiyor” dedi.

Bakan duyurdu: Aydın'da heyecanlandıran keşif Şeyma Subaşı'na da 'gizli reklam' cezası Olimpiyat'ta atıcılıkta gümüş madalya geldi İstanbul yönü 50 gün trafiğe kapatılacak Bozuk para sorununa ilginç çözüm: 100 TL getirene 110 lira veriyor