Atölyeyle başladı, şimdi 50 ülkeye satıyor

Küçük bir atölyede başladı, 50 ülkeye ihracat yapıyor.

Abone ol
KONYA - Konya'da motorlu taşıtların ön düzen aksamlarını yapan bir firma, 5 kişinin çalıştığı küçük bir atölyede tek makineyle başladığı ticari hayatına, bin 300 personeliyle dünyaya açılarak sürdürüyor.
Konya Organize Sanayi'ndeki fabrikanın Genel Müdür Yardımcısı Hakkı Şengezer, 1975 yılında ticari hayatına başlayan firmalarının motorlu taşıtların ön düzen aksamlarını yaptığını söyledi.
Küçük bir atölyede 5 kişi ile yapılan üretimin zamanla arttığını belirten Şengezer, çalışkan, dürüst bir yaklaşımla atölyenin büyük bir fabrikaya dönüştüğünü dile getirdi.
Bir baba ve 5 çocuğunun birlikte işlettiği fabrikanın ham madde anlamında da neredeyse hiç dışarıya bağımlı olmadığını anlatan Şengezer, "Fabrikada bin 300 personel, yüzlerce makine var. Bugün tek vardiyada 18 milyon adeti aşan yıllık üretim kapasitesi ve 10 binden fazla ürün çeşitliliği bulunmaktadır" dedi.
Şengezer, bilgi ve teknolojiyi sürekli yakından takip ettiklerini vurgulayarak, fabrikada Ar-Ge faaliyetleri ve yeni projelerin de bulunduğunu kaydetti.
 
Üretimin yüzde 85'i ihraç ediliyor
 
Disiplinli ve israftan kaçan anlayışla başarıların birbirini takip ettiğini dile getiren Şengezer, fabrikada büyük özenle ham maddenin dövme kalıplarında şekillendirildiğini, imalat bölümlerine sevk edilen parçaların işlenerek montaj yapıldığını ifade etti.
Ürettikleri ürünleri dünyaya pazarladıklarını anlatan Şengezer, "Bizim üretimimizin yüzde 85'i başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 50 ülkeye ihraç ediliyor. Yani ürünlerimizin sadece yüzde 15'ini iç piyasada pazarlıyoruz. Amacımız daha çok ülkeye ulaşabilmek" dedi.
 
Borsa günü düşüşle tamamladı Beşiktaş ve Galatasaray, PFDK'ye sevk edildi Dışişleri'nden İsrailli bakan Yisrael Katz'a sert tepki Aile destek ödemeleri için tarih verildi Üniversitelere 'sahte diploma' uyarısı