Yunanlar alıyor, Türkler bekliyor!

İkinci el gemi fiyatları yılın ilk yarısında artış gösterse de fiyatlar hala dip seviyelerde. Golden Desinity Analisti Özgür Çubuk, yunan armatörlerin ikinci el gemi marketinde çok aktif olduğunu açıkladı.

Abone ol

Navlun piyasalarının değerlendirildiği Ship Index programına katılan Golden Desinity Analisti Özgür Çubuk ikinci el gemi piyasalarını değerlendirdi. Türk Armatörlerin bu yıl bekleme modunda olduğunu söyleyen Özgür Çubuk, Yunan armatörlerin ise satılan iki gemiden birini satın aldığını vurguladı. Çubuk, ikinci el gemi fiyatlarının bir önceki yıla göre daha düşük olduğunu dile getirerek “Bu fiyatlardan daha dip seviye olmaz diye düşünüyoruz. Bunun sonraki adımı gemilerin laid up (boşa çıkma) olmasıdır” dedi. Çubuk ayrıca, bu yıl hurdaya satışların daha düşük olduğunu vurguladı.

Özgür Çubuk’un ShipIndex’e yaptığı açıklamalar;

MSB açıkladı: Sınır ötesinde 16 terörist etkisiz hale getirildi İmamoğlu'ndan SGK borcu için dikkat çeken hamle 2024-ALES/2 Sınavı Gerçekleşti İstanbul'da hastane yangını: Hastalar tahliye edildi Berke Saka, 100 metre sırtüstünde 7. oldu