TNT Ekspres, Franz Edelman Ödülü aldı

Şirket ödüle "Global Optimizasyon Programı" ile değer görüldü.

Abone ol

İSTANBUL - TNT Ekspres, Global Optimizasyon Programı ile 2012 Franz Edelman Ödülü'nün sahibi oldu.

Konuya ilişkin açıklamaya göre, TNT, bu program ile şirketin dağıtım ağını optimize etmek için ileri operasyon araştırma metodları ile başarılı uygulamaları hayata geçirdi. TNT Ekspres, operasyonel araştırmalar alanında verilen en prestijli ödül sayılan 2012 Franz Edelman Ödülü'nü, 16 Nisan 2012 tarihinde, California Huntington Beach'te bulunan "Operasyonel Araştırma ve Yönetim Bilimleri Enstitüsü'nde" aldı.

TNT Ekspres Global Ağ ve Operasyonlardan Sorumlu Müdürü Chris Goossens, "TNT operasyonlarının ne kadar kapsamlı ve verimli olduğunu bir kez daha kanıtlayan bu ödülü aldığımız için çok mutluyuz" dedi. Goossens, operasyon araştırmalarından faydalanmanın hem TNT'nin maliyetleri düşürmesine ve müşterilerine sunduğu hizmet kalitesini artırmasına hem de yöneticilerin yetkinliklerini geliştirmesine katkı sağladığını belirtti.

Şirket içinde global optimizasyon (GO) olarak bilinen ve yarışmaya sunulan çalışma, TNT Ekspres, ORTEC ve Tilburg Üniversitesi tarafından ortak olarak yürütülen bir program çerçevesinde gerçekleştirildi.

Açıklamada verilen bilgiye göre, TNT Ekspres İtalya'daki yerel taşıma ağını optimize etmek amacıyla, 2005 yılında istatistiksel analiz ve modelleme gibi matematiksel teknikler kullanmaya başladı. TNT, coğrafi konum planlama, optimum tır rotası, filo yönetimi ve personel planlama da dahil olmak üzere yürüttüğü faaliyetler ile ilgili verdiği her tür kararda operasyonel araştırmalardan faydalandı. TNT Ekspres 2011 yılı içerisinde 200 adet ağ optimizasyon projesi üzerinde çalıştı. Geçtiğimiz yıllar içerisinde, TNT Ekspres sadece Almanya, Fransa, İspanya, İtalya ve Çin'deki yerel ağlarını optimize ederek taşıma mesafesini 60 milyon kilometre ve karbondioksit emisyonunu 54 milyon kilogram azalttı.

'Enflasyonist ortam şirketlerin dengesini bozdu' Hayvancılıkta kaliteli ve verimli üretim destek modeli dönemi ADMİB’in ihracatı ilk 6 ayda yüzde 28 arttı Dikbaş: Girişimlerin Türkiye’de kalması için savaşıyoruz Renault, Türkiye hedeflerine ‘Yeni Duster’ ile ulaşacak