Boğazlarda tanker trafiği durmuyor

Karadeniz'de şu an dünya devi 32 tanker var. Bugünse Çanakkale ve İstanbul boğazlarından 14 tanker geçiş yapmak için kuyrukta bekliyor.

Abone ol


İSTANBUL - Karadeniz üzerinden, özellikle Rusya'dan uluslararası piyasalara taşınacak olan petrol miktarının takip edilebilmesi açısından petrol piyasası oyuncuları tarafından yakından izlenen boğazlar tanker trafiğinde bugün bir sorun görünmüyor.

Çanakkale ve İstanbul boğazı girişinde bugün geçiş için bekleyen 14 tanker bulunuyor.

Denizcilik Acentası Gulf Agency Company(GAC)'den edinilen bilgiye göre, Çanakkale Boğazında kuzey yönüne 4 tanker geçiş için beklerken, güney yönüne 3 tanker bekliyor. İstanbul Boğazından Karadenize geçmek için 4 tanker beklerken, ters yönde 3 tanker bulunuyor.

Türkiye'nin getirdiği düzenlemelere göre, 200 metreden büyük ve tehlikeli yük taşıyan tankerler, Türk Boğazlarından ancak gündüz saatlerinde geçiş yapabiliyor.

Şu anda Karadenizde boğazlardan geçiş yapmış 32 tanker yükleme için bekliyor.

Sahipsiz hayvanlara yönelik kanun teklifi TBMM'de Kassam Tugayları: İsrail askerlerini hedef aldık Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Uğur Taşdemir hayatını kaybetti MSB açıkladı: Sınır ötesinde 16 terörist etkisiz hale getirildi İmamoğlu'ndan SGK borcu için dikkat çeken hamle