İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden 2 milyar TL yatırım

İzmir’in ilk vakıf üniversite­si olarak 2001 tarihinde kuru­lan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), yeni kampüsünün temeli­ni attı. Güzelbahçe’de yer alacak olan yeni kampüs 6 fakülte, 3 yük­sekokul, lisansüstü eğitim ensti­tüsü ve ortak birimler olmak üze­re 18 yapıdan oluşacak.

Dünya Gazetesi | Abone ol

Özlem SARSIN

Ege Bölgesi’nin iklim koşulla­rına uygun tasarlanan kampüste, temiz enerji teknolojileri kulla­nılacak ve enerji performansları optimize edilmiş binalar yer ala­cak. Ayrıca, yerleşke içi ulaşımı da elektrikli araçlarla sağlanacak.

Törende bir konuşma yapan İEÜ Mütevelli Heyeti Başkanı ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özge­ner, Güzelbahçe Kampüsü’nün tam anlamıyla hayata geçtiğinde 2 milyar liralık yatırım ile, bir üni­versite tarafından tek seferde ya­pılan en büyük yatırıma imza at­mış olacaklarını söyleyerek, 130 bin metrekare kapalı alana sahip olacak kampüste her fakültenin ihtiyacına yönelik mekanlar ola­cağını ve ortak alanlarla tüm fa­kültelerin entegrasyonunun sağ­lanacağını belirtti.

Ege Bölge­si’nin iklim koşullarına uygun tasarlanan kampüste temiz ener­ji teknolojilerinin kullanılacağını ve enerji performansları optimi­ze edilmiş binaların yer alacağını söyleyen Özgener, “Ayrıca, yerleş­ke içi ulaşımı da elektrikli araç­larla sağlayacağız. Kampüsümü­zün; sadece eğitim merkezi olarak değil, sosyal, sportif ve kültürel özellikleriyle zengin bir yaşam alanı oluşturarak, aidiyet duygu­sunun güçlenmesine de önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz.

İzmir Ekonomi Üniversite­si Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu da bir hayalin gerçe­ğe dönüştüğünü söyleyerek, “Gü­zelbahçe kampüsü bir dönüşüm projesidir ve sürdürülebilir bir yaşam için yaratıcı ve dönüştü­rücü çözümler üreten bir üniver­site vizyonumuzun belki de en önemli adımıdır. Birlikte yeni ve heyecan verici bir geleceğin te­mellerini atıyoruz. Biliyoruz. Ge­lecek bugünden farklı olacak. Bir­çok düşünür ve bilim insanı eko­lojik, dijital ve sosyal değişimin yıkıcı bir dönüşüme evrileceğini öne sürüyor. Görünen o ki, üni­versiteler bu süreçte önce ken­dilerini dönüştürmek; ardından da toplumsal dönüşümün önemli katalizörlerinden biri olmak zo­rundalar. Biliyoruz. Müfredatla­rımız, eğitim yaklaşım ve araçla­rımız, araştırma önceliklerimiz, topluma karşı sorumluluklarımı­zın boyutu ve kapsamı değişecek, değişiyor” dedi.

Zamlı emekli maaşları ne zaman hesaplara yatacak? Dul ve yetim maaşı temmuz zammı belli oldu Yeni bedelli askerlik ücreti netleşti Engellilere 'otomobilde ÖTV muafiyeti'nde resmi açıklama Üretici fiyatlarında artış hızı geriledi