“İnşaat ve makine sektörü kilit öneme sahip”

OSTİM İş ve İnşaat Makine­leri Kümelenmesi (İŞİM) ta­rafından “2023 İhracat Ödülleri” töreni düzenlendi. Törene , Tica­ret Bakan Yardımcısı Özgür Vol­kan Ağar, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç ve OS­TİM OSB Y Başkanı Orhan Aydın katılım sağladı.

Dünya Gazetesi | Abone ol

Nagihan KALSIN

Törende konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, iş ve inşaat makina­ları sektörünün Türkiye ekono­misi ve sanayisinin pek çok ala­nında kilit rol oynadığının altı­nı çizdi. Ağar, “Sektör bir yandan yerli makina arzını sağlarken di­ğer taraftan da güçlü bir ihracat performansı ortaya koyuyor. Ma­kina sektörü ihracatımızda de­di.

İŞİM Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Saraçoğlu ise, “İŞİM küme­lenmesi sektör ihracatının yüzde 60’ını sağlıyor. Sektörün önem­li paydaşlarından olan kümelen­memiz 25 üye ile 2007 yılında yo­la çıkmıştık, şimdi 175 üye ile iş ve inşaat makinaları sektörüne hizmet veriyor” diye konuştu. Törende 131 firmaya plaket ve­rildi.

Jahrein 'müstehcenlik' suçlamasıyla gözaltında SPK, 7 şirketin sermaye artırımını onayladı Işıkhan: Üretim ve istihdamın artırılmasını hedefliyoruz Narin'in soruşturmasıyla ilgili yeni gelişme TMO hububat satışlarına başladı