Yıldız'ın uçağını geri çevirdiler

Enerji Bakanı Yıldız'ın, Petrol ve Gaz Konferansı'na katılmak üzere yapacağı Erbil ziyareti, Irak hükümetinin izin vermemesi nedeniyle gerçekleştirilemedi.

Abone ol
ANKARA - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve beraberindeki resmi heyeti taşıyan Başbakanlık'a ait uçak İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan havalandığı sırada Bağdat'tan uçuş iznine iptal haberi geldi.
 
Resmi heyeti arayan Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği yetkilileri "teknik sebeplerle" uçağın Erbil'e iniş yapamayacağının kendilerine bildirildiğini iletti. Öğlen saat 12.00 sıralarında havalanan uçak bunun üzerine Kayseri'ye zorunlu iniş yaptı.
 
İniş izni verilmemesinin, Irak sivil havacılık makamlarının ülkenin kuzeyini tüm VIP uçuşlara kapatmasından kaynaklandığı öğrenildi.
 
İletişim kopukluğunun giderilecek
 
Kayseri'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, "Toplantı, ister Irak'ın kuzeyinde olsun ister güneyinde olsun Irak'ın tamamı için yapılan bir toplantıydı. Ben bu iletişim kopukluğunun giderileceğine inanıyorum. Merkezi Irak hükümetindeki arkadaşlarımızın, değerli meslektaşlarımın bu manada hassas olacağına inanıyorum. Çünkü, biz Irak'ın normalleşmesi için geliştirdiğimiz projelerle beraber uğraşıyoruz" şeklinde konuştu.
 
Bakan Taner Yıldız, "Buradan Ankara'ya döneceğiz. Dışişleri Bakanımızla, sayın müsteşarımızla hem de Irak ile görüşüyorum. O açıdan ne çıkartılabilir, neler yapılabilir bunu tekrar değerlendireceğiz" dedi.
 
Irak hükümeti kararı dün aldı
 
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) sözcüsü Sefin Dizai, "Irak hükümetinin dün aldığı karara binaen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın uçağı geri döndürüldü" dedi.
Ünlü oyuncu Vural Çelik’in ölüm nedeni belli oldu... Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Dört ülkeye büyükelçi atandı 29 Ekim'de toplu taşıma ücretsiz mi? Resmi Gazete'de yayınlandı Sağlık Bakanlığı'nda yatırım müdürü görevden alındı EBRD'den A101'e 200 milyon dolar finansman