Vizyonda festival gibi hafta

Sinemalarımızda bugün 6’sı yerli olmak üzere 11 yeni film seyircilere sunuluyor. Sanatseverler; komediden animasyona, gerilimden dramaya uzanan bir çizgiye dağılan yeni filmler arasında, kolaylıkla beğenilerine uygun bir yapım bulabilirler.

Abone ol

Vizyona bugün giren 11 filmin arasında yerli yapımlar öne çıkıyor. Haftanın 6 yerli yapımı var. Son dönemin yükselen trendi yerli korkuya örnek “Azem 3: Cin Tohumu” gerilim sevenlere, Mustafa Haktanır’ın yönettiği “91.1” dramalardan hoşlananlara hitap ediyor. “Baba Mirası”, “Kızkaçıran”, “Türk Lokumu” ve “Küçük Efnaf”sa seyirciyi güldürmeyi amaçlıyor. 

Hürcan Emre Yılmazer’in yönettiği ve Veysi Alışkan, Tahir Ulubayrak ve Muhammet Kulu’nun oynadığı “Azem 3: Cin Tohumu”; 5 bin izleyiciden gelen hikâyelerin değerlendirilmesinden oluşturulmuş bir senaryoya sahip. Hakan Kurtaş, Güneş Sayın, Ali Barkın ile Mustafa Uzunyılmaz’ın oynadığı “91.1” ise üç farklı kuşaktan üç arkadaş grubunun kesişen yollarını öyküleyen bir drama. 

Yerli filmler komedi ağırlıklı 

Haftanın komedilerinden “Baba Mirası”; babalarının vasiyeti üzerine köyde kalıp mirası hak etmek isteyen üç kardeşin, alışık olmadıkları köy hayatında çeşitli sürprizlerle karşılaşmasını konu alıyor.Emir Benderlioğlu, Ceren Benderlioğlu, Yüksel Ünal ve Aydan Burhan’ın oynadığı “Kızkaçıran” sa bir Korhan Uğur filmi. Yine komedi türündeki “Kızkaçıran”, düğünden gelini damatla beraber kaçıran bir gencin komik hikâyesini anlatıyor. 

Başrolünü İbrahim Büyükak’ın yorumladığı “Küçük Esnaf”sa; küçük hayatlar yaşayan iki insanın büyük belalara bulaşıp yakınlaşmasını anlatıyor. Haftanın son yerli alternatifiyse “Türk Lokumu.” Film, bir gencin burslu okumak için geldiği İstanbul’da, lüks bir Amerikan kolejinde okuyan gençlerin arasına karıştıktan sonra yaşadığı değişimi konu alıyor.

Gidenlerin ardından... 

Haftanın dikkat çeken yabancı yapımları arasında yer alan “Yeniden Başla”ysa bir drama. Jean-Marc Vallee’nin yönetmenliğini üstlendiği filmin başrolünde Jake Gyllenhaal, Naomi Watts ve Chris Cooper var. “Yeniden Başla”; eşini trafik kazasında kaybeden bir yatırım uzmanının yaşadığı duygusal çöküntünün ardından tüm hayatını sorgulamasını ve bir gün yeniden aşkla buluşarak hayata sıkı sıkıya sarılmasını konu alıyor. Haftanın Hollywood imzalı bir diğer filmiyse “Ölüm Emri.” Başrollerinde Helen Mirren, Aaron Paul ve geçen aylarda aramızdan ayrılan Alan Rickman’ın bulunduğu film; uzaktan kumanda edilen uluslararası savaş endüstrisinin gölgeli dünyasını gösteren bir gerilim. 

Bu hafta vizyona ayrıca; gösterildiği kimi yerlerde izleyenlerin bayılmasına sebep olduğuna dair spekülasyonlar olan gerilim filmi “Ölümcül Oyun”, Ben Stiller ve Owen Wilson'ı buluşturan komedi tarzındaki “Zoolander”in devam filmi ve çocuk izleyicilere hitap eden “Cesur Horoz” da var.

Pegasus'tan indirimli bilet kampanyası Gram altında yeni rekor 'Malatya'daki depremi 6 Şubat depremleri etkiledi' Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan 7 büyüklüğünde deprem uyarısı! Birinci yazılı sınav örnek soru kitapçıkları erişime açıldı