Şirketini Kanadalılar'a satıyor

Galatasaray eski başkanlarından Adnan Polat'a ait Adnan Polat Enerji, Kanadalı emeklilik fonu Public Sector Pension Investment Board'a satılıyor

Abone ol

İSTANBUL- Rekabet Kurulu'na yapılan başvuruya göre Adnan Polat Enerji'nin tüm hisseleri, PSP Investment'ın dolaylı bir iştiraki olan PSPEUR Sarl aracılığı ile Adnan Polat, Eda Polat, Gkinosatis Ayşe Polat, Kerim Polat ve Zeki Aybar Eriş'ten devralınacak.

Polat Enerji, elektrik üretimi ve ticareti alanlarında faaliyette bulunmak üzere 2000 yılında kurulmuştu. 

76 milyar dolar varlık yönetiyor

PSP Investments Kanada'nın en büyük emeklilik fonlarından birisi. Fon 2013 itibariyle 76.1 milyar dolarlık varlığı yönetiyor. 450 çalışanı bulunan küresel fon, hisse, bono ve sabit gelirli yatırım araçlarına yaptığı yatırımların yanı sıra girişim sermayesi fonları, alt yapı yatırımlarında da rol alıyor.

Firmanın 8 res'i bulunuyor

Polat Enerji’nin Türkiye’de 3′ü İzmir, 2′si de Manisa’da olmak üzere 8 adet rüzgar enerjisi santrali var. Şirketin bu santraller için yaptığı toplam yatırım tutarı 608.5 milyon TL’yi, kurulu gücü de 613,3 MW’yi buluyor.

Polat Enerji, Aralık 2008′de Fransa’nın büyük enerji firması EDF-EN ile ortaklık anlaşması imzalamıştı. EDF-EN yıllık 1,5 milyar Euro’nun üzerinde olan cirosuyla en büyük yenilenebilir enerji üreticilerinden biri. Şirket rüzgar enerjisinde 4,680 MW, güneş enerjisinde ise 497 MW kurulu güce sahip.

Netflix'in dünya genelindeki abone sayısı belli oldu Ünlü oyuncu Vural Çelik hayata veda etti Türkiye’nin temiz enerjideki potansiyeli büyüyecek  Tarımda kokarca alarmı! Harran’ın pamuğu mercimekle yenilendi