Sinop NGS için ortak bildirge imzalanacak

Sinop'a yapılacak nükleer güç santrali (NGS) için yürütülen teknik müzakerelerde son imzalar, bu akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Japonya Başbakanı Shinzo Abe tarafından atılıyor.

Abone ol

ANKARA - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Başbakan Erdoğan ve Japonya Başbakanı Abe bu akşam bir araya gelerek Sinop'a yapılacak nükleer santral için önemli bir aşamayı tamamlayacak.  

Erdoğan ve Abe, Nükleer Enerji, Bilim ve Teknoloji Alanında İşbirliğine Dair Türkiye Cumhuriyeti ve Japonya Hükümetleri Tarafından Hazırlanan Ortak Bildirge'ye imza atacak. 

Bildirgede, mayıs ayında Abe'nin Türkiye ziyaretinde imzalanan hükümetlerarası anlaşmanın ardından başlatılan Evsahibi Hükümet Anlaşması'na dair teknik müzakerenin bitirildiği ifade edilecek.  

Bildirge, aynı zamanda iki ülkenin Sinop'a yapılacak nükleer güç santrali konusundaki kararlığını da en üst seviyede ortaya koymuş olacak. 

2025 bütçesinde harç gelirlerinden 282 milyar lira bekleniyor Prof. Dr. Fuat Keyman hayatını kaybetti Aksaray-Ankara yolunda feci kaza: 6 ölü, çok sayıda yaralı Netflix'in dünya genelindeki abone sayısı belli oldu ÖZYES öğrencileri için yurt ve burs/kredi başvuruları başladı