"Yatırım kararımız çok doğru bir karardı"

Abone ol

İSTANBUL - TECO Elektrik ve Makine Yönetim Kurulu Başkanı C.K Liu, Türkiye'de son zamanda yaşanan olaylara karşın yatırım kararının çok doğru bir karar olduğunu ve  bu süreç içerisinde tavırlarını hiç değiştirmediklerini söyledi. 

Liu, Tayvanlı motor ve elektrikli ev ürünleri üreticisi TECO'nun Türkiye pazarına girişi sebebiyle düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, enerji tasarrufu konusuna ve karbondioksit emisyonunu azaltma projelerine odaklandıklarını belirtti.

Türkiye'de gerçekleştirecekleri projenin çok önemli olduğunu aktaran Liu, "Şu anda 2013 yılında ilk adımı atıyoruz ama beklentilerimiz çok büyük. Elimizdeki kaynakların büyük bir bölümünü hedeflerimizi gerçekleştirmek için bu projeye yatıracağız" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yatırım için yaptıkları görüşmelerden bir tanesinin de cam sektörü olduğu bilgisini veren Liu, şunları kaydetti:

"2 katmanın arasında bir vakum var. Etkili bir şekilde izolasyon var. Dışardan içeri veya içerden dışarı ısı yalıtımını sağlıyor. Bu da en temel yatırım alanlarımızdan bir tanesi olacak. Çünkü biliyorsunuz camın taşınması çok zor. Dolayısıyla burada üretilmesi gerekecektir. Dolayısıyla burda cam imalatı yapmakla ilgili planlarımız var. İkinci olarak da yenilenebilir enerji. Bu anlamda çok ileri teknolojilerimiz var. Bu şekilde elektrikli araçlar için motorlar üretiyoruz. En önemli olanlardan bir tanesi de hizmet operasyonu. Akıllı ve bağlantılı istihbarat sistemi dediğimiz bir sistem var. Bu ülkede de çok ihtiyaç duyulan bir sistem. Operatör hizmetleriyle ilgili birşeyler yapmayı düşünüyoruz."

Doğru kararı verdiklerine inandıklarını dile getiren Liu, Türkiye'de son zamanda yaşanan olaylara karşın yatırım kararının çok doğru bir karar olduğunu ve  bu süreç içerisinde tavırlarını hiç değiştirmediklerini söyledi. 

Türk hükümetinin ciddi bir kapasiteye sahip çok güçlü bir ülke olduğunu düşündüklerini aktaran Liu, Türkiye'de başarılı olmamak için hiç bir sebep olmadığını kaydetti.

"Şu ana kadar Türkiye'yi ihmal ettik"

TECO Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Theodore MH Huang ise Türkiye'nin stratejik açıdan çok önemli bir ülke olduğunu belirterek, "Türkiye bizler için çok önemli bir lokasyon. Şu ana kadar Türkiye'yi ihmal ettik. Dolayısıyla biz Türkiye'yi atlayıp Avrupa'ya yatırım yaptık. Ancak biz şu an Türkiye'yi özellikle öne çıkartmak istiyoruz" dedi.

Türkiye'nin pek çok açıdan çok zengin bir ülke olduğunu bildiklerini aktaran Huang, Türkiye ile aynı arka planı paylaştıklarını, Tayvan ve Japon kültürlerinin birbirlerine benzediğini ve Japon kültüründen çok şey öğrendiklerini anlattı.

Huang, Türkiye'deki iş dünyasının bu girişime destek olacağına inandıklarını dile getirerek, "Bu sayede Türk toplumuna da katkıda bulunacağımıza inanıyoruz. Burada Türkiye'de güvenilebilir ve kurumsal varlığımızı sürdüreceğiz. Bu dostluğu çok başarılı bir ilişkiye dönüştüreceğimizi umuyorum" diye konuştu.

Huang, Türkiye'deki yatırımlarında imalatın bir kaç ay içerisinde başlayacağını kaydetti.

"Hepimizin görevi Türkiye'yi bir teknoloji üssü haline getirmek"

TECO'nun Türkiye ortağı Dalgakıran Makine Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran da Türkiye'nin 10 yıl içerisinde kişi başına düşen milli gelirini 30 bin dolarlara, ihracatı ise 500 milyar doların üzerine çıkarmayı hayal ettiklerini söyledi.

Bu nedenle endüstride, sanayide çok ciddi değişiklikler olması gerektiğini kaydeden Dalgakıran, "Bu değişiklikler, hükümetin bürokrasinin ve iş dünyasının hedeflerini ve vizyonunu yüksek teknolojili ürünlerin Türkiye'de üretilmesi üzerine kurması gerektiğidir" ifadelerini kullandı.

Asya'dan Avrupa'ya gitmek için ve Avrupa'dan bölgeye gelmek için yine Türkiye'ye ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Dalgakıran, Türkiye'nin bu bölgenin kalkınması ve gelişmesi için önderlik yapan bir ülke olduğunu dile getirdi.

Soğutma pompacılığı konusunda Türkiye'de açık olduğuna dikkati çeken Dalgakıran, TECO ile birlikte bu konuda Türkiye'de yatırım yapacaklarını, bu kapsamda şirketin Çin'deki tesislerinin Türkiye'ye taşınacağını açıkladı.

EBRD'den A101'e 200 milyon dolar finansman Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan yenidoğan çetesi açıklaması 2025 bütçesinde harç gelirlerinden 282 milyar lira bekleniyor Prof. Dr. Fuat Keyman hayatını kaybetti Valilik duyurdu! İstanbul'da 34 ilçede ders saatleri değişti