Perakende satış hizmet geliri tavanına düzenleme

Abone ol




ANKARA - Ortalama perakende enerji satış fiyatı tavanının hesaplanmasına ilişkin formül belirlendi.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), 1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe girecek ''Perakende Satış Hizmet Geliri ile Perakende Enerji Satış Fiyatlarının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ'' Resmi Gazete'nin bugünkü 2. Mükerrer sayısında yayımlandı.
Buna göre, perakende satış lisansı sahibi tüzel kişinin ''t tarife dönemi'' için ortalama perakende enerji satış fiyatı tavanının hesaplanmasında kullandığı formül düzenlendi.
Perakende satış lisansı sahibi tüzel kişinin t tarife yılı için geçerli perakende satış hizmet geliri tavanı, lira cinsinden sabit maliyet bileşeni, değişken maliyet bileşeni ve gelir farkı düzeltme bileşeninin toplamlarından yatırım farkı düzeltme bileşeninin çıkarılmasıyla hesaplanacak.
Her bir perakende satış tarife dönemi için ortalama perakende enerji satış fiyat tavanı, perakende satış şirketleri tarafından satılması öngörülen elektrik enerjisi miktarı ve abone grubu oransallığı dikkate alınarak belirlenecek.
Ayrıca perakende satış lisansına sahip tüzel kişilerce dışarıdan temin edilecek enerjiye ilişkin ikili anlaşmalar, en az perakende satış tarife dönemleri bazında yapılacak ve söz konusu tarife döneminden bir ay önce EPDK'ya bildirilecek.
Söz konusu tebliğ ile 11 Ağustos 2002 tarihli ve 24843 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Perakende Satış Hizmet Geliri ile Perakende Enerji Satış Fiyatlarının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ yürürlükten kaldırılıyor.
 

Sağlık Bakanlığı'nda yatırım müdürü görevden alındı EBRD'den A101'e 200 milyon dolar finansman Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan yenidoğan çetesi açıklaması 2025 bütçesinde harç gelirlerinden 282 milyar lira bekleniyor Prof. Dr. Fuat Keyman hayatını kaybetti