Kritik mineral piyasası 320 milyar dolara ulaştı

Elektrikli araçlar, güneş panelleri ve rüzgâr türbinleri başta olmak üzere “temiz enerji” teknolojilerinde kullanılan kritik minerallere olan talep son 5 yıl içerisinde iki katın üzerinde artarak 320 milyar dolara yükseldi.

Dünya Gazetesi | Abone ol

Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA), bu yıl ilk kez yayımladığı Kritik Mineraller Piyasa Değerlendirmesi Raporu'na göre, temiz enerji teknolojilerinde görülen rekor büyüme lityum, kobalt, nikel ve bakır gibi minerallere talebi artırdı.

Söz konusu minerallere yönelik talep, 2017 başından 2022 sonuna kadar lityumda üç katına, kobaltta yüzde 70’e nikelde ise yüzde 40 arttı. Enerji dönüşümünde kullanılan kritik mineraller piyasasının toplam büyüklüğü ise 320 milyar dolara ulaştı. IEA Başkanı Fatih Birol, “Dünyanın enerji ve iklim hedeflerine ulaşması için çok önemli olan kritik mineraller pazarındaki hızlı büyüme bizi cesaretlendiriyor" diye konuştu.

Ahmet Mümtaz Taylan'a dolandırıcı şoku! Narin Güran bulundu mu? Görüntüleme cihazları getirildi Yazar Cengiz Aytmatov'un kardeşi hayatını kaybetti Öğrencilere verilen ulaşım desteği devam edecek mi? Tarifsiz acı! Aynı gün hem annesini hem ablasını kaybetti