Karasular'a Alman ortak

Karasular Enerji'nin yüzde 40 hissesi, Alman yatırım fonu Aquila'ya satıldı.

Abone ol
 
 
İSTANBUL - Akfen Holding'in halen enerji üretimine devam eden ve toplam 24,5 megawatt kurulu güç kapasitesine sahip 5 adet HES sahibi İdeal Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ'nin sahibi olan Karasular Enerji Üretimi ve Ticaret AŞ'deki yüzde 40 hissenin, 22 milyon 908 bin 113 euro sermaye satış bedeli ile Aquila HydropowerINVEST Investitions GmbH & Co. KG'ya (Aquila) satış işlemini tamamlandı. 
 
Açıklamada görüşlerine yer verilen Akfen Holding Üst Yöneticisi (CEO) Süha Güçsav, Karasular Enerji Üretimi ve Ticaret AŞ'deki yüzde 40 hissenin satışı konusunda Alman yatırım fonu Aquila HydropowerINVEST Investitions GmbH & Co. KG (Aquila) ile hisse devrinin 30 Kasım 2012 tarihinde yapıldığını belirtti. 
 
Güçsav, "Alıcı tarafından işlem kapanışı ile ilgili olarak sermaye satış bedelinin tamamı olan 22 milyon 908 bin 113 euro'luk tutar hesaplarımıza intikal etti ve hisse devrini gerçekleştirdik. Alıcının yüzde 40 hissesi karşılığı, taraflar arasında TTK hükümleri dışında ayrıca bir ortaklık sözleşmesi düzenlenmemiş olup, yönetim ve kontrol değişikliği olmayacaktır" bilgisini verdi. 
Ünlü oyuncu Vural Çelik’in ölüm nedeni belli oldu... Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Dört ülkeye büyükelçi atandı 29 Ekim'de toplu taşıma ücretsiz mi? Resmi Gazete'de yayınlandı Sağlık Bakanlığı'nda yatırım müdürü görevden alındı EBRD'den A101'e 200 milyon dolar finansman