Kampüste güneş enerjisi devri başlıyor

 Sürdürülebilirlik çalışma­ları kapsamında yeni pro­jeler üretmeye devam eden Enerjisa Enerji, ‘İşimin Ener­jisi’ projesi kapsamında Sa­bancı Üniversitesi ile iş bir­liği yaptı. Proje kapsamında Sabancı Üniversitesi kampü­sünde kurulan 2 binden fazla güneş paneli ile yıllık yaklaşık bin 450 MWh temiz enerji üre­tilecek ve kampüsteki GES ile yılda 945 tonun üzerinde kar­bon salımı engellenecek.

Dünya Gazetesi | Abone ol

Güneş Enerjisi Santralle­rinin kurulumu ve işletmesi­nin yanı sıra santralin yüksek performans ile çalışmasına destek olması için sözleşme süresi boyunca bakım, ona­rım ve sürekli izleme hizmeti de Enerjisa Enerji tarafından sağlanacak. GES projesi ile te­sisin 25 yıllık sürede ortala­ma 34 bin MWh yenilenebilir enerji üretmesi beklenirken, 9 farklı çatıya kurulan GES’ler ile üniversitenin yıllık enerji tüketimi desteklenecek.

Sürdürülebilirlik yolculuk­larındaki hedeflerine ulaşmak, fark yaratmak ve topluma ör­nek olmak için kararlı bir şekil­de çalıştıklarını belirten Ener­jisa Enerji’nin CEO’su Murat Pınar, “Gelecekte elektriğin büyük bölümünün yenilenebi­lir enerjiden üretileceği aşikâr. İklim değişikliği ile mücadele­de elimizi taşın altına koyarak, ‘Daha İyi Bir Gelecek’ için çıktı­ğımız bu yolda sürdürülebilirlik anlayışımızı ve bütünsel bakış açımızı, Sabancı Üniversitesi iş birliğiyle ülkemizin aydınlık ya­rınlarına, üniversite kampüsle­rine taşımış olduk” dedi.

Kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz

İş birliğine ilişkin konuşan Sabancı Üniversitesi Rektö­rü Prof. Dr. Yusuf Leblebici de, "Enerjisa Enerji iş birliği ile kurulan bu santralin, ben­zer çalışmalar için de bir ör­nek oluşturmasını diliyoruz. Önümüzdeki yıllarda, kam­püsümüzün enerji gereksini­minin önemli bir bölümünün sürdürülebilir kaynaklardan sağlanması ve ‘net-zero’ hede­fine ulaşılması yolunda karar­lı adımlar atmaya devam ede­ceğiz. Öğrencilerimiz ve tüm çalışanlarımız, sürdürülebi­lir enerji alanında öncülük ya­pan bir kampüste çalışıyor ol­maktan gurur duyacaklardır" diye konuştu.

A Milli Takım'ın rakibi belli oldu! Küresel ticarette yaşanan navlun sıkıntıları bitmiyor “İstanbul’da sanayi dönüşümü programı ivedilikle başlamalı” Bosch'tan hidrojen teknolojilerine yatırım geliyor Helsinki Üniversitesi deniz çayırları araştırması! Deniz ekosistemi nefessiz kalabilir