HES'ler Türkiye'nin elektriğinin sigortası

Bakan Eroğlu, hidroelektrik santrallerinin 30 yıl önce yapılması gerektiğini belirterek, HES yapılmasının geç kalınmış bir olay olduğunu söyledi.

Abone ol

GÜMÜŞHANE - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hidroelektrik santrallerinin (HES) 30 yıl önce yapılması gerektiğini, bu santrallerin Türkiye'nin elektriğinin sigortası olduğunu söyledi.

Bakan Eroğlu, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda'yı makamında ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Eroğlu, hidroelektrik santralle ilgili bir soru üzerine, "HES yapılması geç kalınmış bir olay. Bundan 30 yıl önce yapılması gerekirdi. HES'ler bizim elektriğimizin sigortası" diye konuştu.

Dik yamaçlar olan bu yöredeki derelerin birçoğunun vahşi dereler olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, "Bunları kontrol etmek için HES'ler yapılmazsa zaten oralara mecburen tensip bentleri, birtakım ıslahlar yapacağız. Dolayısıyla HES'lerin hem taşkınlar için faydası oluyor hem de temiz enerji üretimi sağlıyor. Deniliyor ki bu sular firmalara satılıyor, siz içme suyu veya sulama suyu alsanız bile bunu firmadan parayla alacaksınız. Bu tamamen kuyruklu yalandır. Böyle bir şey yok" dedi.

Bakan Eroğlu, HES'ler ile fazla suyun enerjisini alarak temiz enerji ürettiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Herkes ÇED'e uygun olarak çalışmak zorunda. ÇED'e uygun hareket etmeyenleri hemen durdurup cezasını veriyoruz, gerekirse ruhsatını da iptal ediyoruz. Herkes doğru çalışırsa HES'lerin ülkemiz için çok faydası var."

 (AA)

HES
Evine saldırı düzenlenen Netanyahu'dan ilk açıklama: Hiçbir şey bizi caydıramayacak 29 Ekim'de Barselona'dan İstanbul'a direkt seferler başlıyor Vural Çelik son yolculuğuna uğurlandı İstanbul'da yarın hangi yollar trafiğe kapatılacak? Toprak Razgatlıoğlu ikinci kez Dünya Şampiyonu!