Gine Körfezi Boru Hattı Projesi için imzalar atıldı

Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu ve Ekvator Ginesi mevkidaşı Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, Gine Körfezi Boru Hattı Projesi anlaşmasına imza attı. Karşılıklı kalkınma için ortaklığı öngören anlaşmanın, yasal ve düzenleyici tedbirler, kuruluş ve işletme, doğal gazın transiti, doğal gaz boru hattının mülkiyeti ve genel ilkeleri kapsadığı belirtildi.

AA | Abone ol

Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu, 3 günlük ziyaret için Ekvator Ginesi'nin başkenti Malabo'ya gitti. Ziyaret kapsamında Tinubu ve Ekvator Ginesi Cumhurbaşkanı Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, Gine Körfezi Boru Hattı Projesi için anlaşma imzaladı.

Tinubu, yaptığı açıklamada, anlaşmanın imzalanmasının doğal gaz arama ve istihdam için yeni fırsatlar yaratacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Mbasogo ise Nijerya ile ikili ilişkilerin uzun yıllar boyunca ödüllendirici olduğunu kaydetti.

Mbasogo, anlaşmanın imzalanmasının Afrika'nın kalkınması için stratejik olduğunu ifade etti.

Dolar/TL'den günün ilk rakamları Ahu Tuğba Miami'deki evinde ölü bulundu Özgür Özel, Kılıçdaroğlu ile yemekte bir araya geldi Çalık’tan Türkmenistan’da enerji imzası Tarım Kredi, yağ fiyatını yerli üretimle dengeledi