EPDK 9 şirketin lisansını iptal etti

Kurul, petrol, elektrik, doğalgaz sektöründe faaliyet gösteren 9 şirketin lisansını sonlandırdı, 18 şirkete ise lisans verdi.

Abone ol

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) kararları Resmi Gazete’de yayımladı. Buna göre, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde EPDK, 9 şirkete üretim lisansı verirken, 6 şirketin de üretim lisansını iptal etti. Üretim lisansı iptal edilen şirketler arasında Konya İnşaat Taşımacılık Hizmet Danışmanlık Park İşletmeciliği, Çelikler Jeotermal Elektrik Üretim’de yer aldı. Kurul aynı zamanda Tezli Dere Elektrik Üretim A.Ş.’nin de Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yeniden üretim lisansı kazanmasını sağladı.

Kurul, Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Verbena Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., Komet Enerji, İnci Enerji ve Socar Turkey LNG Satış A.Ş.’ye de ithalat ve sıkıştırılmış doğalgaz  lisansı verdi.

Kurul, petrol piyasasında faaliyet gösteren 4 şirkete Lisans verdi. Kurul, bu çerçevede Opet Petrolcülük A.Ş.’ye İletim Lisansı, TP Petrol Dağıtım A.Ş.’ye Depolama Lisansı, Total Turkey Pazarlama A.Ş.’ye Madeni Yağ Lisansı, Art Depoculuk ve Kimyasal Ürünler Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye de Depolama Lisansı verdi.

Öte yandan Kurul,  2 şirketin madeni yağ lisansını, 1 şirketin de LPG dağıtıcı lisansını iptal etti. 

Borsa günü yüzde 1,08 yükselişle tamamladı Mortgage faizleri Ağustos’tan bu yana en yüksek seviyede Amazon'dan nükleer enerjiye dev yatırım! Pegasus'tan indirimli bilet kampanyası Avrupa'da T+1 sistemine geçiş için acil adım çağrısı