Enerjide yeni piyasa kanunları Kayseri'de tartışılacak

Abone ol
 
ANKARA - TBMM'nin yeni döneminde ardı ardına yasalaşması beklenen elektrik, doğalgaz ve petrol piyasasındaki değişiklikler ile önümüzdeki dönemdeki sektörün finansman ihtiyacı ve özelleştirmeler, kamu ve özel sektörün katılımı ile Kayseri'de tartışılacak.
Gas and Power Türkiye Enerji Zirvesi'nin üçüncüsü 11-13 Ekim tarihlerinde Kayseri'de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın ev sahipliğinde düzenlenecek.
Elektrik, doğalgaz, petrol ve LPG sektörünün üst düzey yöneticilerinin kamu temsilcileriyle buluşacağı zirvede Bakan Yıldız'ın yanı sıra EPDK Başkanı Hasan Köktaş, Özelleştirme İdaresi Başkanvekili Ahmet Aksu, Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı başta olmak üzere çok sayıda kişi değerlendirmelerde bulunacak.
"4 Piyasa Tek Zirve" sloganı ile yola çıkılan Türkiye Enerji Zirvesi'nde, enerji sektörünü oluşturan 4 piyasa, elektrik, doğalgaz, petrol ve LPG sektörlerinin tüm piyasa oyuncuları bir araya gelerek sektördeki önemli konuları masaya yatıracaklar.
"2023 Türkiye Hedeflerinde Enerji Sektörü" ana teması etrafında toplanacak olan ve başkanlığını Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın yapacağı zirvede gerçekleştirilecek oturumların konuları ise şu şekilde belirlendi:
"Elektrik ve doğalgaz piyasalarında arz güvenliği ve yatırımlar, transit boru hatları ve Türkiye'nin enerji üssü misyonu, enerji piyasasında özelleştirmeler ve yerli-yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi, enerji finansmanında alternatif modeller, enerji borsası, petrol ve LPG piyasaları talep ve düzenleme beklentileri."
Yenidoğan çetesi skandalının ardından Rıza Uçan görevden alındı "Dış ticaret sermaye şirketi" listesine 2 yeni şirket daha Ünlü oyuncu Vural Çelik’in ölüm nedeni belli oldu... Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Dört ülkeye büyükelçi atandı Akdeniz'de deprem!