Enerji maliyetlerinde dolar sıkıntısı yaşanıyor

Bakan Taner Yıldız, dolarla birlikte yükselen enerji maliyetlerinin zamma dönüşmemesi için yol aradıklarını söyledi.

Abone ol

ANKARA - Enerji Bakanı Taner Yıldız, döviz kurunda son dönemde ortaya çıkan artışın enerji maliyetleri açısından bir handikap oluşturduğunu, bunu enerji fiyatlarına yansıtmamak için çalıştıklarını söyledi.

Hindistan Yeni ve Yenilenebilir Enerji Bakanı Faruk Abdullah ile görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, "Biz dolarla alıp TL ile satan bir yapıdayız. Dolar paritesi 1.84 TL'den 1.94 TL civarına sıçradı. Son üç-dört ayda yüzde 5'ler civarında artış oldu. Ama bunu vatandaşımıza yansıtmamak, onları bu sıkıntıya sokmamak için çalışmalar yapıyoruz... Dövizdeki hareketleri kendi içimizde tolere etmeye çalışıyoruz" dedi.

Doğalgaz maliyetleri BOTAŞ tarafından aylık, elektrik fiyatları ise EPDK tarafından üçer aylık dönemler itibariyle gözden geçiriliyor.

EBRD'den A101'e 200 milyon dolar finansman Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan yenidoğan çetesi açıklaması 2025 bütçesinde harç gelirlerinden 282 milyar lira bekleniyor Prof. Dr. Fuat Keyman hayatını kaybetti Valilik duyurdu! İstanbul'da 34 ilçede ders saatleri değişti