Benzine etanol karıştırmak artık zorunlu

Benzine 2013'ten itibaren %2, 2014'ten itibaren %3 etanol karıştırılacak.

Abone ol


ANKARA - Rafinerici ve dağıtıcı lisansı sahiplerinin teslim ettikleri benzin türlerinin 2013'ten itibaren yüzde 2, 2014'ten itibaren ise yüzde 3 oranında etanol içermesi zorunlu olacak.

Resmi Gazete'nin 7 Temmuz tarihli sayısında yayımlanan konuya ilişkin tebliğe göre, rafinerici lisansı sahipleri tarafından karar tankeri dolumu üniteleri aracılığı ile ve dağıtıcı lisansı sahipleri tarafından bayilerine bir takvim yılı içinde teslim ettikleri benzin türlerinin toplamının 1 Ocak 2013'ten itibaren yüzde 2, 1 Ocak 2014'ten itibaren yüzde 3 oranında yerli tarım ürünlerinden üretilmiş etanol içermesi zorunlu olacak.

Etanol, tarım ve orman ürünlerinden çoğunlukla şeker kamışı, patates, muz, kırmızı pancar ve son zamanlarda buğday gibi hububatlardan elde edilen şekerlerin fermantasyonu ile üretilen bir saf alkol olarak tanımlanıyor.

Kahramanmaraş'ta 4.4 büyüklüğünde deprem Evine saldırı düzenlenen Netanyahu'dan ilk açıklama: Hiçbir şey bizi caydıramayacak 29 Ekim'de Barselona'dan İstanbul'a direkt seferler başlıyor Vural Çelik son yolculuğuna uğurlandı İstanbul'da yarın hangi yollar trafiğe kapatılacak?