Benzinde kampanya gibi fiyat

Akaryakıta düzenli olarak yapılan zamlar ve ÖTV artışı sonrasında benzin fiyatları 4,99 TL seviyesine kadar yükseldi.

Abone ol

Uğur YILMAZ
ugur.yilmaz@dunya.com

İSTANBUL - Benzine geçtiğimiz hafta gelen 8-9 kuruşluk zam sonrasında petrol istasyonları fiyat tabelalarını güncelledi. 95 oktan katkılı benzinin litre fiyatının 5 liraya ulaşması nedeniyle, istasyonlar fiyatları psikolojik sınır olan 4,99 TL seviyesinde tuttu.

Katkılı benzinin litre fiyatı son zam öncesinde 4,90-4,94 aralığında seyrediyordu.  Reklamcılığın altın buluşu olarak kabul edilen "99 kuruş" mucizesini kullanan istasyonlar birkaç kuruşluk zammı tabelaya yansıtmayarak benzin fiyatlarını 5 liranın altında tutuyorlar. 



*Tophane'de bir benzin istasyonu. 14 Ekim 2012 Pazar günü.

İstanbul'da katkısız 95 oktan benzin fiyatları ise 4,90 - 4,94 TL aralığında pompaya yansıyor. 

Dünya rekorumuzu geliştirdik

Kişi başına ortalama  100 bin dolar seviyesinde gelir ile dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan Norveç’te 1 litre benzin 2.06 Euro’ya (4.77 TL) satılıyor. Türkiye ise 2012'de Norveç'in elinden aldığı dünyanın en pahalı zenginini satan ülke ünvanını geliştirerek korumaya devam ediyor. 



*Ümraniye'de bir benzin istasyonu. 13 Ekim 2012 Cumartesi günü.
 

Zamlı emekli maaşları ne zaman hesaplara yatacak? “Bitcoin tarihi seviyeyi görecek" Mert Günok’tan 2.5 milyon euroluk hareket! Asrın kurtarışı Kuzey Irak'a hava harekatı: 37 hedef imha edildi Karbon salımı, meyve yaprağı ile azaltılacak