BEDAŞ için 7 teklif

Abone ol
 
 
ANKARA  - Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ'deki, TEDAŞ'a ait yüzde 100 oranındaki hissenin özelleştirilmesi ihalesine katılmak üzere 7 yatırımcı teklif verdi.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ'nin bağlı şirketi olan Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ'deki, TEDAŞ'a ait yüzde 100 oranındaki hissenin özelleştirilmesine ilişkin açılan ihaleye katılmak üzere; son teklif verme tarihi olan 27 Kasım 2012'ye kadar 7 firma teklif verdi.
Teklif veren yatırımcıların listesi şöyle:
 
1. Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ
2. Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu
3. Park Holding AŞ
4. Aksa Elektrik Perakende Satış AŞ
5. Cengiz-Kolin-Limak Ortak Girişim Grubu
6. Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ
7. IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ
 
Nihai pazarlık görüşmeleri haftaiçi yapılacak
 
Şirket için nihai pazarlık görüşmelerinin bir hafta içinde yapılması bekleniyor.
 
ÖİB'den yapılan açıklamada, son teklif verme tarihi dün sonaeren Boğaziçi EDAŞ ihalesine; Torunlar Gıda, Elsan-Tümaş-KaraçayOGG, Park Holding, Aksa Elektrik, Cengiz-Kolin-Limak OGG, ÇalıkEnerji ve IC İçtaş'ın teklif verdiği belirtildi.
 
İhalede teklif sahibi yedi firmanın yanı sıra, Enerjisa,Zorlu Holding, Genpa, Özyazıcı-Sultanahmet Turizm OGG ve HintliTaTa Power'ın yeterliliği bulunuyordu.
Kaynaklar, Boğaziçi EDAŞ ihalesinde çoğu teklif sahibininaynı olması sebebiyle Gediz EDAŞ'ın 4 Aralık olan son teklifverme süresinden önce Boğaziçi EDAŞ için nihai pazarlığınyapılacağını kaydetti.
 
Boğaziçi EDAŞ'ta yeterliliği bulunan 12 firmadan Özyazıcı İnşaat-Sultanahmet Turizm OGG dışındaki 11 firmanın Gediz EDAŞ ihalesi için de yeterliliği bulunuyor.
Gediz EDAŞ ihalesi için; 11 firmaya ek olarak, İş-Kaya İnşaat ve Fernas'ın da katılımıyla toplam 13 firmanın teklif verme yeterliliği bulunuyor.
Ünlü oyuncu Vural Çelik’in ölüm nedeni belli oldu... Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Dört ülkeye büyükelçi atandı 29 Ekim'de toplu taşıma ücretsiz mi? Resmi Gazete'de yayınlandı ABD'de bütçe dengesi: Tarihteki en yüksek üçüncü açık Sağlık Bakanlığı'nda yatırım müdürü görevden alındı