Balıkesir'de yeni jeotermal kuyular belirlenecek

İl Özel İdaresi, merkez ile bazı ilçelerindeki 32 arama ruhsatlı jeotermal sahayı, termal turizme yönelik yeni kuyuların belirlenmesi amacıyla ihale edecek.

Abone ol

BALIKESİR  - Balıkesir İl Özel İdaresi, merkez ile Bandırma, Bigadiç, İvrindi, Kepsut, Sındırgı, Susurluk, Manyas, Edremit, Kepsut, Gönen ve Savaştepe ilçelerindeki 32 arama ruhsatlı jeotermal sahayı, termal turizme yönelik yeni kuyuların belirlenmesi amacıyla ihale edecek.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Deniz, Balıkesir'in termal konusunda oldukça zengin bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Termal turizmin giderek geliştiği il genelinde yatırım yapılabilecek yeni sahaların bulunması için çalışma gerçekleştirdiklerini vurgulayan Deniz, "Bu kapsamda, devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan, merkez ile Bandırma, Bigadiç, İvrindi, Kepsut, Sındırgı, Susurluk, Manyas, Edremit, Kepsut, Gönen ve Savaştepe ilçelerindeki 32 adet arama ruhsatlı jeotermal sahayı ihale edeceğiz" dedi.

Bu sahaların sondajı yapılmış, suyu çıkmış yerler olmadığını dile getiren Deniz, "Jeotermal çıkma ihtimali olan sahalar. İlgili şirketler, ihaleyle buralarda sondaj izni alıp çalışacaklar. Hedefimiz, iyi kalitede yatırım yapılabilecek yeni jeotermal kuyuların belirlenmesi" diye konuştu.

Deniz, firmaların ihaleyle ilgili İl Özel İdaresinden bilgi alabileceğini belirterek, sondajla suyun çıkarılması ve kuyuların belirlenmesinin ardından yatırımla ilgili sürecin başlayacağını kaydetti.

EBRD'den A101'e 200 milyon dolar finansman Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan yenidoğan çetesi açıklaması 2025 bütçesinde harç gelirlerinden 282 milyar lira bekleniyor Prof. Dr. Fuat Keyman hayatını kaybetti Rekabet Kurulu devir ve ortak girişim başvuru sonuçlarını açıkladı