'EPDK artık akaryakıta tavan koymaz'

PETDER Başkanı Martin Thomsen, bundan böyle akaryakıt fiyatlarında "piyasaya müdahale" anlamına gelebilecek tavan fiyat uygulaması beklemediklerini söyledi.

Abone ol

Petrol Sanayi Derneği (PETDER) ile Enerji Gazetecileri ve Medya Derneği (EGAD) yöneticileri, çalışma kahvaltısında bir araya geldi.

Toplantıya PETDER Başkanı Martin Thomsen ile Genel Serkreter Niyazi İlter, EGAD Başkanı Olcay Aydilek ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

PETDER Başkanı ve BP Türkiye Akaryakıt CEO`su Martin Thomsen, yeni hükümetten beklentilerinin sorulması üzerine, yeni kabinenin sektörün önünü açacağından umutlu olduğunu belirtti. Sektörün bazı sorunları devam etse de çözüm noktasında daha pozitif düşündüklerini anlatan Thomsen şunları söyledi: 
"Yeni hükümet konusunda daha olumluyuz. Öncelikle birlikte çalışarak bu sektörü daha iyi anlamalıyız ve bu şekilde müşterilere daha kaliteli bir hizmet sunabiliriz. Hükümetle daha yakın çalışmamız iki taraf için de çok yararlı olacaktır. Sıkıntılarımız var, fakat gelişmeler ve ilerlemeler de var. Müşteriye en iyi şekilde hizmet etmek için daha fazla kolaylığa da ihtiyacımız var." 

Bu konuda kamu tarafıyla daha önce batı adımlar atıldığını ve önemli mesafeler alındığını ifade eden PETDER Başkanı Martin Thomsen "EPDK ile ortak bir teknik çalışma komitesi kurduk bikaç aydır beraber çalışıyoruz. Bir ay sonra ortak çalışmamızın detayları kamuoyuna açıklanacak olgunluğa erişecek" dedi. 

Ortak teknik komite sayesinde EPDK`nın kendilerini daha iyi anlamaya başladığını ifade eden Thomsen, bundan sonra tavan fiyat gibi "serbest piyasaya müdahale" anlamına gelen bir karar beklemediklerini söyledi. 

Thomsen,"Serbest bir pazarda daha rahat rekabet edebiliriz, bizim gibi şirketler rekabeti sever" diye konuştu.

Konutta 4 projeye 1,5 milyar TL yatırım En büyük sorun nitelikli iş gücü ve enflasyon İyi ki STK'lar var dedirten sekiz proje "Kadınlar, erkeklere göre yüzde 24 daha fazla verim alıyor" AHKİB Başkanı Tekin: Fazla mal satıp, az gelir elde ediyoruz