Taş Yapı, Şişli'nin göbeğinde 7 milyar $'lık proje yapacak

Emrullah Turanlı "Şişli'ye öyle bir proje yapacağız ki, bu binayı söyleyince akla bizim bina gelecek" dedi.

Abone ol
Leyla İLHAN
 
DÜNYA - Halen elinde 20 milyar dolarlık iş olan Taş Yapı, 15 yıl önce Şişli'de satın aldığı 100 dönümlük araziye Türkiye'nin en prestijli projesini yapacak. Projeyle ilgili DÜNYA Gazetesi'ne konuşan Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, Şişli'nin merkezindeki 100 dönümlük arazinin bir kısmını 15 yıl önce, bir kısmını ise 5 yıl önce Bulgar Vakfı'ndan aldıklarını söyledi.

Cevahir Otel'in olduğu bölgede Türkiye Hastanesi'nin bitişiğinde olan araziye yapılacak proje için dünyaca ünlü mimarlarla konuştuklarını anlatan Turanlı, "Buraya öyle bir proje yapacağız ki, bu binayı söyleyince akla Türkiye gelecek. Türkiye denilince akla bu bina gelecek" dedi. Turanlı, projenin yatırım tutarının 6-7 milyar dolar olacağını açıkladı. Kadıköy'de yaptıkları 44 katlı 4 kuleden oluşan Four Winds residence projesini talep olmasına rağmen projeyi bitirmeden satışa çıkarmayacaklarını anlatan Turanlı, nisan-mayıs gibi proje bittiğinde satışa çıkacaklarını kaydetti.
 
Konut hisse senedi gibi alınıp satılmamalı
 
Sektörün güvenli gelişmesi için maketten satışın doğru olmadığını dile getiren Turanlı, "Bu evleri 2'nci ve 3'üncü kuşaklara bırakacaksak, insanlar gelip evlerini görsünler, kontrol etsinler, ondan sonra parasını verip alsınlar" önerisinde bulundu. Konut piyasasının hisse senedi gibi alınıp satılmasına karşı olduğunu söyleyen Turanlı şöyle konuştu: "Diğer türlü ben yaptım, yapıyorum, kuş konduracam lafları boş. O güzel cepheleri yapıp, gazeteye vermek kolay. Fakat bunun bir sanayi haline gelmemesi lazım. Alıcıların da buna pirim vermemesi lazım. Dünya'nın hiçbir ülkesinde üretimde olmayan mal satılmıyor. Arap bölgesinde yapanlar patladı. Benim Dubai'de 50 milyon dolarım param var. Ancak Dubai'de hala arazimi bile alamadım."
 
Resimle daire alıyoruz ama peyniri inceliyoruz
 
Türkiye'nin bugüne kadar bu duruma düşmediğini anlatan Turanlı, maketten satış sonucu bir binanın yarımkalması, bir de yapılan binanın işe yaramaması durumları oluşacağını belirterek, yapılan binanın işe yaranmamasının ise en kötüsü olduğunu söyledi. Bu nedenle konutun ticaretinden çok konutun ihtiyaç sahibine satılması gerektiğini dile getiren Turanlı, "Toplum olarak hayale çabuk inanıyoruz. Peyniri 3-4 defa tattıktan sonra alıyor. Ama eve sıra gelince resimle alıyor. Yanlış yapılıyor, çünkü resimle uygulamanın aynı şey olması mümkün değil. Sıkıntı yaşanmaması için yine eskiden olduğu gibi yap-sat zamanına dönmek gerekir" diye konuştu. Bu durumun alıcıların memnuniyetsizlikten kaynaklanan şikayetlerini azaltacağını kaydetti.
 
Seyrantepe'de 60 katlı otel yapacağız
[PAGE]
Seyrantepe'de 60 katlı otel yapacağız
 
Turizm işini yaymayı planladıklarını aktaran Turanlı, "Dubai'de arazimiz var yapacağız. Diyarbakır'da arazimiz var orada yapacağız. İstanbul'daki arazilerimizde ise bir tanesini yaptık. Sayrantepe'de ki otelimizin ise bir buçuk yıldır hafriyat çalışmaları devam ediyor. Burada 60 katlı bir otel yapacağız. Ayrıca Haydarpaşa'da E-5'in üzerinde bir otel yapacağız. Diyarbakır'da arazimiz var, orada da yapacağız" dedi.
 
DoubleTree by Hilton'a bir yılda 100 bin kişi geldi
 
Kadıköy'de yaptıkları DoubleTree by Hilton Otel'e bir yılda 100 bin kişinin geldiğini aktaran Turanlı, "Taksici esnafı, lokantacısı, hediye satanlar daha fazla para kazanmaya başladı. Bize çok fazla kalmıyor. Kazandığını 2-3 yılda bir renovasyona veriyorsunuz. Ama bir nevi kamu hizmeti. 7 otel daha yapmayı hedefliyoruz. Turizm alanında ciddi çalışmalarımız olacak" dedi. Otel de dünyanın tanıdığı markalarla işbirliği yapmayı tercih ettiklerini aktaran Turanlı, yerel bir markayla çalışmaları halinde 100 bin kişinin gelmeyeceğini söyledi.
 
Belediyeden ihaleyle aldığımız otoparkın önüne belediye değnekçi koyuyor 
 
Katlı otoparklar da yaptıklarını anlatan Turanlı, 2 tane katlı otopark ihalesi aldıklarını, bir tanesini bitirdiklerini söyledi. Ancak İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nin ihaleyle verdiği otopark projesinin sokağına değnekçiler koyduğunu ve sokağa arabalar bıraktığını ifade eden Turanlı şunları söyledi: "Biz 30 milyon dolar yatırımla otopark yaptık. Her türlü güvenliği var, aynı devlet giderek sokak değnekçiliğini teşvik ediyor. Belediyeye söylediğinizde ise haklısınız diyor, ancak bir şey yapamıyor." Gayrettepe'de emniyet müdürlüğünün önüne katlı otopark yaptıklarını ancak burada dahi emniyetin araçlarının sokakta olduğunu söyleyen Turanlı, bürokrasi bu konudanellerini çekmesiyle ancak sorunun çözülebileceğini söyledi.
 
Işıkhan: Kamu personeli sorunları çözüme kavuşturuldu Kılıçlı yemin açıklaması: Disiplinden taviz verilmeyecek İBB'nin 2025 yılı bütçesi kabul edildi Borsa günü düşüşle tamamladı 'Ateşkes' derken İsrail yine Beyrut'u vurdu