Metrekaresi 10-20 bin $ olan rezidansın yüzde 90’ını sattı!

International Property Awards Avrupa’nın en iyileri arasında gösterien Maçka Residences’ın yüzde 90’ı satıldı.

Abone ol




İSTANBUL - Astaş Holding - Bemes ve Armani/Casa’nın ortak çalışması ile Maçka’da SSK’ya ait arazi üzerinde yapılan “Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa Managed by Kempinski” projesi dün yapılan toplantıyla tanıtıldı. 275 milyon dolar harcanarak bitirilen projede 10 farklı tipte 170 rezidans bulunuyor. Metrekare fiyatlarının ise 10 bin dolar ile 20 bin dolar arasında olduğu projenin yüzde 90’ı şimdiden satıldı. Toplantıda konuşan Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşcı, toplam 7 bin 300 metrekare arsa üzerinde 60 bin meterekare inşaat alanın bulunan Maçka Residences’ın 12, 13, 14 katlı üç bloktan oluştuğunu belirterek, “Projede büyüklüğü 135 metrekare ile 500 metrekare arasında değişen, teras veya balkonlu on farklı tipte 170 rezidans bulunuyor. Dairenin büyüklüğü ve konumuna göre metrekare fiyatları 10 bin dolar ile 20 bin dolar arasında. Dekorasyona 6 milyon dolar harcadığımız projedeki en pahalı dairenin fiyatı ise 18 milyon dolar” dedi. Adalar, Boğaz ve tarihi yarımada manzaralı Maçka Residences’ın yüzde 90’nın satıldığını aktaran Aşçı, “Yüzde 10’nu ise özellikle açılış sonrasına bıraktık. Bu projede yüzde 25’ini yabancılara sattık. Bundan sonraki projelerde ise bu oranı yüzde 30-40’lara çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Projenin işletmesi ise dün atılan imzalarla Kempiski’ye verildi.

SSK’dan 45 milyon dolara aldı

[PAGE]

SSK’dan 45 milyon dolara aldı

Maçka Residences’ın yapıldığı SSK arazisini 2006 yılında 6 firmanın katıldığı ihaleyi kazanarak aldıklarını aktaran Aşçı, “Araziyi bugünün parasıyla 45 milyon dolara aldık. 275 milyon dolar projeye harcadık. 350 milyon dolar gibi bir gelir elde ettik” dedi. Önümüzdeki 3 yıllık dönemde 3 milyar dolarlık yeni yatırım yapmayı hedeflediklerini söyleyen Astaş, sadece Kuruçeşme Arena’ya 400 milyon dolarlık bir yatırım yapılacağını belirterek, “Bodrum’da yapılacak olan ve dünyanın en prestijli otel gruplarından Mandarin Oriental Hotel Group tarfından işletilecek olan Mandarin Oriental projesi için de 600 milyon dolarlık yatırım planladık. Ayrıca Beşiktaş
bölgesinde bir rezidans projesi düşünüyoruz. Bunun dışında daha çok otel olmak üzere rezidans ve otelin birlikte olacağı projeler yapacağız. Ayrıca ofis yatırımları da yapmayı düşünüyoruz” açıklamasını yaptı.

Kişiye özel şef ve garson imkanı

Giorgio Armani’nin sofistike dünyasını İstanbul’a tanıtan Maçka Residences, Armani Casa iç tasarım stüdyosu tarafından karakterize edildi. 7 gün, 24 saat hizmetin verildiği projede, otel, uçak, restoran, konser bileti rezervasyonları, limuzin ve tekne transferleri dahil araç ve ulaşım hizmetleri, vale, ev temizliği, çamaşırhane ve kuru temizleme, kahvaltı hizmeti, kişiye özel saatlik şef ve garson kiralama, iş merkezi tesisleri, ev teknik onarım ve bakım desteği, BT desteği, özel güvenlik, parti organizasyonu ve kişisel concierge hizmeti bulunuyor. Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa Managed by Kempinski henüz inşaat  şamasındayken International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülü) jürisi tarafından çok üniteli rezidans kategorisinde Avrupa’nın en iyi mimari projeleri arasında gösterilmişti.

Bursa'da 4 büyüklüğünde deprem İşte 'Instagram'a nasıl girerim' sorusunun yanıtı... İmamoğlu'ndan İsrailli bakana sert yanıt! AYM'nin web sitesi 'açıldı' THY, İran seferlerini erteledi