İnşaatçılar, "müteahhitlik yasası"nı bekliyor

Türkiye'de her isteyenin müteahhitlik yapabilmesini eleştiren İMKON Başkanı Tellioğlu, "Sektördeki çürük elmaları temizleyebilmek için 'müteahhitlik hizmet yasası'nın bir an önce TBMM gündemine alınması gerekiyor" dedi

Abone ol

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, "Sektördeki çürük elmaları temizleyebilmek için 'müteahhitlik hizmet yasası'nın bir an önce TBMM gündemine alınması gerekiyor" dedi. 

Tellioğlu yaptığı açıklamada, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisi için vazgeçilmez olduğunu söyledi. 

Doğrudan veya dolaylı herkesi ilgilendiren sektörde bugüne kadar düzenli bir sistemin oluşturulamadığını savunan Tellioğlu, "Türkiye'de her önüne gelen müteahhitlik yapabiliyor. Bu da hem bizi hem de vatandaşları mağdur ediyor" diye konuştu. 

Türkiye'de 300 bine yakın müteahhit olduğunu hatırlatan Tellioğlu, sayının bu kadar yüksek olmasının mesleki bir çerçeve ve kanun olmamasından kaynaklandığını aktardı. 

 Tellioğlu, yeterli sermaye gücü olan bir kişinin, hiçbir kanuna tabi olmadan istediği gibi "ben müteahhidim" diye ortaya çıkıp konut veya iş yeri yapabildiğine dikkati çekti. 

Teknik, sermaye gücü ve nitelikli insan kaynağı yeterliliği olmayan kişilerin bu mesleği yapmasına karşı olduklarını anlatan Tellioğlu, şöyle konuştu: 

"Böylesine büyük ve ülke ekonomisini etkileyen bir sektördeki düzenin de zaman kaybedilmeden oluşturulması gerekiyor. İnşaat sektörü, denetimsizlik ve eğitimsizlik nedeniyle müteahhitliği tam anlamıyla uygulamayanların cenneti halinde. Bunun sonlandırılmasını istiyoruz. Sektördeki çürük elmaları temizleyebilmek için 'müteahhitlik hizmet yasası'nın bir an önce TBMM gündemine alınması gerekiyor." 

Tellioğlu, yasanın çıkarılması için siyasi parti temsilcileriyle görüştüklerini dile getirdi.  

Seçimlerden sonra oluşacak hükümetin öncelikli işinin inşaat sektörü olması gerektiğini belirten Tellioğlu, "Çünkü bu sektör 7'den 70'e herkesi etkiliyor. Çürük elmalar da her zaman sektörün güvenini zedeliyor. Bu sorun ekonomimize zarar veriyor" ifadelerini kullandı. 

  

Tüketici tüketmiyor, tükeniyor 2 bin 667 projeye 2,2 trilyon lira yatırım A Milli Erkek Basketbol Takımı finale kaldı Erdoğan'dan İstanbul Sözleşmesi açıklaması: Hiçbir anlamı yok Adalet Bakanı Tunç'tan kadına şiddete karşı 'sıfır tolerans' mesajı