'Fikirtepe’deki gibi arsa bir daha bulunmaz'
Kentsel dönüşümde en çok konuşulan bölge olan Fikirtepe’nin sosyal ve ticari açıdan çok önemli olduğunu belirten Ömer Faruk Barata, “Yaklaşık 1.4 milyon metrekarelik alanda dönüşüm yapılıyor. Böyle bir arazi bir daha bulunmaz” dedi
Abone olVartaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, Fikirtepe’deki dönüşümün devasa boyutlarda olduğunu belirterek, bölgede yaklaşık 1.4 milyon metrekarelik alanın dönüşeceğini söyledi. Böyle bir dönüşümün yeni bir sosyal ve ticari hayat yaratmak açısından fırsat olduğuna vurgu yapan Barata, “Burası Kadıköy’de ve çok merkezi bir yer. Böyle bir arazi bir daha bulunmaz” dedi.
Barata, toplamda 57 yapı adasının bulunduğu Fikirtepe’de yaklaşık 25 adada yüzde 100 oranında anlaşmaların yapıldığını anlatarak, “Çok önemli bir bölümü sorunsuz hale geldi. 10 projeye yakın ruhsat alındı. Diğer projeler onay bekliyor” diye konuştu.
Ömer Faruk Barata, Fikirtepe’de Bakanlığın desteğiyle kamulaştırmaların yapıldığını ve süreci hızlandırmak için başka yolların da arandığını ifade ederek, anlaşmaya yanaşmayanların parsellerinin kaydırılabileceğini söyledi. Dönüşümün kamu himayesinde gerçekleşmesi gerektiğine dikkat çeken Barata, “Özel sektör ve kamu birlikte bu işin üstesinde gelebilir” dedi.
Metroya bağlantı projesi
Ömer Faruk Barata, Fikirtepe’deki dönüşümün hızlanması ve sorunların çözümü için plat- Fikirtepe’deki gibi arsa bir daha bulunmaz Kentsel dönüşümde en çok konuşulan bölge olan Fikirtepe’nin sosyal ve ticari açıdan çok önemli olduğunu belirten Ömer Faruk Barata, “Yaklaşık 1.4 milyon metrekarelik alanda dönüşüm yapılıyor. Böyle bir arazi bir daha bulunmaz” dedi. form kurduklarını hatırlatarak, “Geç ama doğru bir adım oldu. Burada Fikirtepe’deki firmalar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Kadıköy Belediyesi var” dedi. Bölgedeki altyapı çalışmalarını İBB ile yürüttüklerini anlatan Barata, Fikirtepe’nin altyapı çalışmalarının sürdüğünü; köprü ve viyadüklerle metro ve metrobüs bağlantı yollarının da yapılacağını söyledi. Bu planlamanın ardından Fikirtepe’nin 2 girişli olan ana arterlere bağlantısının 3 girişe çıkacağını dile getiren Barata, “Ünalan’dan metroya bağlantı yolu var. O bağlantının devamının Fikirtepe’ye gelmesi önemli. Ünalan bağlantısı zaten projelendirilmişti. Fikirtepe bağlantısı ise bizim yeni önerdiğimiz projemiz. Fikirtepe’deki olası nüfus düşünüldüğüne bu tür çıkışları yapmak büyük önem taşıyor” dedi.
Komşudaki fiyat 17 bin TL
Ömer Faruk Barata, Fikirtepe’de satışa çıkan konutların fiyatlarının çok konuşulduğunu belirterek, bölgede şu anda metrekare fiyatlarının 7 bin TL seviyesinde olduğunu söyledi. Fikirtepe’nin çapraz komşusu olan Akasya projesinde fiyatların 15 bin TL’nin üzerine çıktığını dile getiren Barata, “Akasya’da fiyatlar bu seviyelere çıktı. Biz ise 7 bin TL’yi tartışıyoruz. Fkirtepe’de fiyatlar 10 bin TL seviyesinde olması gerekiyor” diye konuştu. Barata, bölgedeki uygun fiyatlar nedeniyle satışların çok iyi gittiğini söyledi.
Alman ortakla devam ediyor
Ömer Faruk Barata, Fikirtepe’nin ardından Yeni Sahra’da da dönüşüm için kolları sıvadıklarını söyledi. Bölgede büyük bir alanda çalıştıklarını anlatan Barata, bölgede Alman ortakları Stern ile çalıştıklarını söyledi. Stern Immobilien Denetleme Kurulu Başkanı Hans Kilger de, Türkiye’de proje geliştirmenin çok kolay olmadığını belirterek, “Burada Vartaş gibi pozitif bir ortağımız var ve gelinen süreçten memnunuz” dedi. Kilger, şehrin dışında boş bir arsaya proje geliştirmektense, merkezi yerlerdeki eski binaları dönüştürmenin daha anlamlı olduğunu vurguladı. Fikirtepe’nin adından Yeni Sahra’da da Vartaş ile birlikte olduklarını anlatan Kilger, “Fikirtepe’de epey bir yol kat ettik. Yeni Sahra da çok iyi bir proje olacak. Çalışmalar sürüyor" dedi.