Zeytin üreticileri dernek kuruyor

Zeytin üreticileri Marmarabirlik öncülüğünde dernek kuruyor

Abone ol

Marmarabirlik öncülüğünde Bursa, Balıkesir ve Tekirdağ'daki ilçe ziraat odaları, ticaret borsaları, ticaret ve sanayi odalarının katılımıyla üreticiyi ve sektörü temsil edecek bir dernek kurulacak. 

Marmarabirlik'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa, Balıkesir ve Tekirdağ'da faaliyet gösteren ziraat odaları, ticaret borsaları, ticaret ve sanayi odalarının başkanları, birliğin Başköy mevkisindeki entegre tesislerinde bir araya geldi.  

Derneğin Bursa merkezli olmasına karar verilen toplantıda, taslak ile tüzük çalışmaları ele alındı ve geçici yönetim kurulu belirlendi.  

'Yasal bir zamanda buluşmamız gerek'

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, toplantıda yaptığı konuşmada, söz konusu derneğin kurulması için görüş birliğine varıldığını belirterek, sektörün geleceği için güç birliği oluşturmak gerektiğini vurguladı.  

Asa, "Hepimiz aynı geminin içindeyiz. Sektör sorunlarının çözümü için bölgede her kesimi temsil eden resmi bir oluşuma ihtiyacımız var. Bunun için öncelikle yasal bir zeminde buluşmamız gerek. Bir an önce harekete geçerek bir dernek oluşumuna gitmeliyiz. Yapacağımız çok iş var. Başta sofralık zeytine teşvik verilmesi, Dahilde İşleme Rejimi kapsamında ithalata izin verilmemesi, ihracatın daha fazla desteklenmesi gibi önemli konular bizleri bekliyor" ifadelerini kullandı. 

Toplantıda oluşturulan geçici yönetim kurulu, ilerleyen süreçte Bursa, Balıkesir ve Tekirdağ'daki il oda ve borsa başkanlarını ziyaret edecek. 

Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem MİT'ten nokta atış! Mahmur sorumlusu Azad Akıncı öldürüldü Narin cinayetinde anne, baba ve ağabeyin ifadeleri ortaya çıktı Hazine, gelecek hafta 3 ihale düzenleyecek Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi Türkiye'ye getirildi