Yabancılar Bursa’daki yatırım fırsatlarını değerlendirdi

Bursa'da düzenlenen 2. Medikal Termal Turizm Forumu yerli ve yabancı yatırımcıları buluşturdu.

Abone ol

BURSA - Bursa Valiliği himayesinde BTSO, Büyükşehir Belediyesi ve BUSAT işbirliğiyle düzenlenen 2. Medikal Termal Turizm Forumu yerli ve yabancı yatırımcıları buluşturdu. BTSO’nun makro projelerinden olan ‘’Ticari Safari’’ projesi kapsamında 22 ülkeden 57 yatırımcı Bursalı firmalarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

BTSO Sağlık Konseyi Başkanı Mustafa Esgin, BTSO Ticari Safari Projesi kapsamında yapılan ikili iş görüşmeleri sayesinde birçok firmanın yeni iş ortaklıkları oluşturma şansı elde ettiğini dile getirdi. Bursa’nın tüm zamanların en kadim sağlık bölgesi olduğuna işaret eden Esgin, Bizans İmparatoriçesi Theodora’dan Kanuni Sultan Süleyman’a birçok tarihi şahsiyetin Bursa’da şifa aradığını hatırlattı. BTSO olarak Bursa’da sağlık turizminin geliştirilmesi konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade eden Esgin, “2. Medikal Termal Turizm Forumu’nda 22 ülkeden 57 yatırımcıyı üyelerimizle buluşturduk. BTSO’nun makro projelerinden olan ‘Ticari Safari Projesi’ kapsamında gerçekleştirilen bu ikili iş görüşmelerinin oldukça verimli geçtiğini görüyoruz. BTSO olarak bu etkinliklerin sayısını artırmak ve Bursa’da sağlık turizminin geliştirilmesine öncülük etmek istiyoruz” dedi. Esgin, BTSO’nun ‘Sağlık Serbest Bölgesi Projesi’nin global sağlık turizmi pazarından Bursa’nın hak ettiği payı alabilmesi yolunda büyük önem taşıdığını da sözlerine ekledi.

‘Konferanslar ve iş görüşmeleri gayet olumlu’

Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanı Sedat Demir, son dönemde yaşanan olumsuzluklara rağmen katılımcı sayısının yüksek olmasının kendilerini memnun ettiğini ifade ederek, “Konferanslar ve iş görüşmeleri gayet olumlu geçti. Bursa’nın nasıl göründüğünü, Bursa’dan beklentilerin neler olduğunu gördük. Bunları değerlendirerek uzun dönemli hedeflerimizi revize etme şansımız olacak” dedi.

Yabancı iş adamları organizasyondan memnun

BTSO’nun Ticari Safari Projesi kapsamında Fas’tan gelerek Bursa firmalarıyla ikili iş görüşmeleri gerçekleştiren Achraf Sokari, ‘2. Medikal Termal Turizm Forumu’ sayesinde Bursa’nın potansiyelini yerinde görme imkanı yakaladıklarını anlatarak, “Bursa medikal, sağlık ve termal turizm anlamında oldukça etkileyici bir destinasyon. İkili iş görüşmeleri de oldukça güzel geçti. Tüm bu görüşmeler neticesinde bu güzel şehirde medikal termal turizmin gelişmesi adına neler yapabiliriz buna karar vereceğiz” şeklinde konuştu.

Foruma Nijerya’dan katılan ve ikili iş görüşmeleri gerçekleştiren Adedayo Osholowu ise ilk kez Bursa’ya geldiğini ve kente hayran kaldığını ifade etti. İkili iş görüşmelerinin çok iyi organize edildiğini ve prestiji yüksek firmalarla bir araya geldiklerini söyleyen Osholowu, kurulan bağlantıların daha da gelişeceğine inandığını belirtti.

Bosna Hersek’ten gelerek ikili iş görüşmelerine katılan diş hekimi Enes Tuna da 30 sene sonra Bursa’ya tekrar geldiğini ve kentin bu sürede 100 yıllık bir gelişme kaydettiğini söyledi. Bursa’da sağlık hizmetlerinin bu denli gelişmiş olduğunu bilmediğini belirten Tuna, ikili iş görüşmelerinden edindikleri bilgiler sonrası hastaları mutlaka Bursa’ya yönlendireceklerini ifade etti.

Almanya’dan ikili iş görüşmelerine katılan Özlem Boyvada da görüşmelerin çok verimli geçtiğini ve yeni firmalarla iş birliği yapma imkanı yakaladıklarını dile getirdi.

Borsa günü yükselişle tamamladı Altının kilogram fiyatı 2 milyon 795 bin lira oldu Ümit Özlale İYİ Parti'den istifa etti Beklentiler altının ateşini yükseltti: Ons altında yeni rekor Cinsel istismara uğrayan Sıla bebek entübe edildi